IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насекомите - край на световния глад?

Група студенти представят смел и революционен проект за изхранване на хронично гладното население

18:08 | 05.10.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Насекомите - край на световния глад?

"Това, което правим, е да организираме местни събития в шест града: Бостън, Сан Франциско, Лондон, Дубай, Шанхай и Сао Паоло, Бразилия. И във всеки един от тези градове ние призоваваме студентите, които създават прототипите и проектите, които след това биват популяризирани", каза Ашкар."След това ги разпределяме и от там ги пращаме направо тук, в Ню Йорк."

Миналата седмица шестте печеливши местни отбора представиха своите проекти в стил "American Idol", пред съдийско жури на ежегодната среща на "Глобалната инициатива на Бил Клинтън" в Манхатън. Видни личности от банковите среди и организациите с нестопанска цел, включително изпълнителния директор на банка Standard Chartered, Питър Сандс и президента, и изпълнителен директор на Фондацията на ООН, Кати Калвин, задаваха въпроси на студентите относно потенциалните ефекти и ползата от техните проекти.

"Парите за благотворителност живеят само веднъж. Живеят добре, но само веднъж", каза на аудиторията членът на съдийското жури и нобелов лауреат през 2006 година Мухамад Юнус. "Но ако ги превърнете в пари за обществения бизнес, тогава техният живот става вечен."

За съдиите отборът "Стремеж" от Университет МакГил се очерта като безспорен победител. "Причината за нашите здравословни проблеми е храненето - било то преяждане или неправилно хранене, или ядене на неподходящи храни", каза Юнус. "Затова, ако намерим добра и здравословна храна, а тази е такава,...то това ще повлияе на всички, не само на държавите, изпитваща недостиг на храна, но и на тези, в които има излишък."

Изпълнителният директор на Световната програма за прехрана на ООН, Ертарин Кузин, поде неговия ентусиазъм и заяви, че света има нужда от повече награди като "Хълт". "Бях развълнуван от това, което видях...,защото това са млади хора, които посещават едни от най-добрите университети за бизнес в света. Те имат възможност да работят в институции, където да спечелят много пари, но те избират да развиват умствените си заложби, да използват доброто си образование и да се съсредоточат върху това как да направят света по-добър", каза Кузин.

"Стремеж", в който участват студентите от Университет МакГил Шобита Соор, Зев Томпсън, Габриел Мот и Джеси Пърлстайн, ще започне догодина в Мексико, където вече е осигурен разпространител. "Наели сме фермери в крайкрадските райони. Единственото, за което имаме нужда от пари, е да завършим прототипа на фермите за насекоми за да можем да започнем да ги доставяме на фермерите и да открием нашите центове, за да започнем работа веднага", каза още Ашур.

"Стремеж" възнамерява да изхрани 21 милиона души със своите продукти от насекоми през следващите 5 години, включително и самите себе си. "Обичам буби, копринените буби", казва маркетинг ръководителят Соор. "Щурци, скакалци", казва Ашур. "Ако сте опитвали, значи знаете за какво говоря."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Ще открехна още една вратичка: За да натрупат биомаса, която хомо сапиенсите да папкат, на бабалюгите също им е нужна биомаса, която да преработят. ще рече, ако искате супа от скакалци, паяци, стоножки и каквото там се сетите, НП: Спирате да пръскате с/у гадинките и...- Сещате ли се?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
kane
преди 10 години
Причините за световния глад са политически и икономически......................Немога да се съглася повечеСамо да допълня... или по-точно да нарека проблемите с истинските им имена Политически съответно фашизъмИкономически съответно капитализъмРешението според мен"Фашизма трябва да бъде замене от демокрация, а именно ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ В ЦЯЛ СВЯТ и изкарването на парите от политиката, оставянето на партиите само на държавни субсидии без право на даренияКапитализма трябва да бъде заменен от социализъм. Където държавата да бъде институцията с последен глас във всяко важно решение, като безработица, здравеопазване, пенсии, и т.н.Или накратко Истинска соц.демокрацияИма я
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
Sakamano
преди 10 години
Съжалявам, че ще разочаровам подобни "ентусиасти", но и без тяхна помощ се произвеждат предостатъчно храни за да се изхранят всички хора на земята. Причините за световния глад са политически и икономически. Те не могат да бъдат разрешени с чипс от ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още