IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите за разширяването на Панамския канал продължават

Консорциумът, който изпълнява проекта, и администраторът на водния път са си отправили нови взаимни предложения за съживяването на проекта

12:31 | 08.02.14 г.
Преговорите за разширяването на Панамския канал продължават

Фирмите, които работят по разширяването на Панамския канал, и администраторът на водния път направиха нови предложения за съживяването на проекта за милиарди долари, след като преговорите се провалиха преди няколко дни заради скандал за разходите, съобщава АП.

Grupo Unidos Por El Canal – консорциум, воден от испанския строител Sacyr, заяви, че настоява за споразумение с Panama Canal Authority, за да продължи работата, която ще удвои капацитета на канала.

Разширяването на канала ще позволи на по-големи кораби да преминават от Атлантическия към Тихия океан.

Консорциумът засега отказва да коментира детайлите по предложението си. От оператора на съоръжението лаконично съобщават, че са изпратили “контрапредложения”, с които финансирането на работата по разширяването на канала ще се възобнови възможно най-скоро.

Контрапредложението обаче не включва увеличаване на цената на договора или приемане на някои от претенциите на консорциума. Определят се обаче конкретни дати за завършването на проекта, както и се разхлабва мораториумът върху авансовите плащания във връзка с доставките на нови шлюзове, за да може строителят да спази графика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още