fallback

Графика на деня: Най-перспективните пазари според световните бизнес лидери

За пръв път в историята САЩ зае челната позиция, а досегашният лидер Китай остана на второто място

13:41 | 30.01.15 г. 5
Автор - снимка
Редактор

САЩ е най-добрата страна за правене на бизнес през 2015 г., показаха резултатите от годишното си проучване сред световните главни изпълнителни директори, изготвено от PricewaterhouseCoopers (PwC).

1 300 главни изпълнителни директори от 77 държави са участвали в проучването, като те не са могли да гласуват за страната, в която са базирани. Разпитани са от PwC за най-важните бизнес пазари през следващите 12 месеца. През последните години Китай бе най-предпочитаният пазар, но забавящото се темпо на икономическия ръст повиши притесненията на пазара. Темпът на растеж спадна до 24-годишно дъно за 2014 г., а цените в имотния сектор се понижиха.

Съединените щати заеха на челното място за пръв път. Това стана благодарение на подобрението на икономиката, което бе провокирано от шистовата революция и по-високите потребителски разходи. Въпреки че 38% от главните изпълнителни директори са оптимистично настроени за шансовете за своя бизнес в САЩ, Китай все още е важен.

34% от ръководителите на компаниите все още смятат Поднебесната империя за пазарът с най-големи възможности тази година. Като цяло развитите пазари привличат мнозинството от оптимизма през 2015 г. Великобритания е по-напред в класацията от Бразилия, а Япония е по-обещаваща от Русия, която изпитва все по-засилваща се криза.

Картата показва световните пазари с най-добри перспективи за развитие на бизнеса през 2015 г. според очакванията на главните изпълнителни директори:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:01 | 13.09.22 г.
fallback