IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон отвръща на удара на Nissan

Гон съди бившия си работодател за 15 млн. евро, като част от холандско дело за неправомерно управление

22:41 | 10.02.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Адвокатите на Карлос Гон се изправиха лице в лице с японския автомобилен производител Nissan в съда в Амстердам за първи път след драматичното бягство на бившия изпълнителен директор от Токио миналата година, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Гон съди бившия си работодател за 15 млн. евро (16,4 млн. долара), като част от холандско дело за неправомерно управление. По време на съдебно заседание, адвокатите му поискаха от съда достъп до документи, свързани с доклад от март 2019 г., относно вътрешното управление на компанията. Това бе и причината за уволнението на Гон от холандското звено на производителя на автомобили, както и от съвместното предприятие, наречено Nissan-Mitsubishi BV.

65-годишният бивш директор на Nissan, който беше изправен пред два съдебни процеса по обвинения за финансови измами в Япония, след като беше освободен под гаранция, избяга от страната през декември. Оттогава Гон обвинява ръководителите на Nissan в заговор с прокурори в Япония, целящи несправедливото му задържане.

Адвокатите на Гон твърдят, че документите, използвани за доклада от март относно вътрешното управление, са основание за отстраняването му от ръководните позиции в Nissan,  Renault и Mitsubishi и са необходими в делото за неправомерното му уволнение. 

Повече четете на сайта на Bloomber TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още