IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Български е новият член на СД на БФБ-София

Общото събрание одобри и отчета на борсата за 2009 г., която скоро ще стане публично дружество

11:55 | 03.08.10 г. 1
Георги Български Снимка: Личен архив
Георги Български Снимка: Личен архив

Георги Български бе избран за член на Съвета на директорите (СД) на БФБ-София като представител на Министерство на финансите на проведеното днес Общо събрание. Досега представител на МФ беше Людмила Елкова.

Български е директор на дирекция „Търговия, емитенти и членство” в БФБ от април 2010 г., като предложението е той да запази и настоящата си позиция.

Георги Български е завършил бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. През 2006 г. получава стипендия за обучение по инвестиции към университета Джорджтаун, САЩ. Български е сертифициран финансов риск мениджър (FRM) и е завършил програмата за сертифицирани финансови анализатори (CFA). Той е лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

Георги Български е работил в банковия и в небанковия финансов сектор. Преподава Финансов мениджмънт в City University of Seattle-България и е гост лектор в УНСС.

На събранието бе приет и отчетът на БФБ за миналата година, който включва загуба от 85 хил. лв. за 2009 г.

Сменени са председателят и зам.-председателят на Арбитражния съд към БФБ-София, като постовете се заемаха съответно от Любомир Новиков и Симеон Петков. Новите председател и зам.-председател са съответно Дончо Донев и Николай Ялъмов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
Въпроса е колко скоро...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още