IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекти на Инвестор.БГ, Меком, Сила холдинг и Балканкар Заря

Вписана е и емисията от увеличение на капитала за сметка на резервите на Инвестиционна компания Галата АД, наложена е временна забрана на търговото за Гранд хотел Варна

17:32 | 11.08.10 г.
КФН потвърди проспекти на Инвестор.БГ, Меком, Сила холдинг и Балканкар Заря

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за публично предлагане на емисия варанти, които ще бъдат издадени от Инвестор.БГ АД, съобщиха от регулаторния орган. Емисията е в размер на 79 964 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 4 лева. Срокът на варантите е 5-годишен от датата на издаване, а цената на изпълнение е 12,4 лв./акция.

Това ще бъде втората емисия варанти на БФБ-София, след като в началото на тази година такива издаде Енемона.

На днешното си заседание КФН потвърди проспект за публично предлагане на емисия конвертируеми привилегировани акции, издадени от Меком АД, гр. Силистра в размер на 14 000 995 броя. Акциите са със  задължително конвертиране и носят 12% гарантиран дивидент. Номиналната и емисионна стойност е 1 лв.

Надзорът потвърди проспект за първично публично предлагане и на емисия акции, издадени от Сила холдинг АД, гр. Стара Загора. Емисията е в размер на 15 млн. акции, с номинална стойност от 1 лв.

Регулаторният орган потвърди още проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Балканкар Заря АД, гр. Павликени. Емисията е в размер на 1 322 056 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев.

КФН вписва увеличението на капитала на Инвестиционна компания Галата АД, гр. Варна, за сметка на резервите, чрез дивидент в акции. Така капиталът се увеличава от 1 млн. акции на 87 млн. акции.

Регулаторът също така издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Балкантурист Елит ЕАД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД на акции от капитала на Гранд Хотел Варна АД, гр. Варна от останалите акционери на дружеството.

Свързани компании:

Не Инвестиционна Компания Галата АД(G0A)

Меком АД(MKX)

Балканкар-Заря АД(BZR)

Сила Холдинг АД(HSI)

Гранд хотел Варна АД(4GH)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още