IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисиите на Атлас Финанс и Интеркарт Файнанс

Комисията отне лицензите на ИП Лидер Инвест България и ЗОД Уника здравно осигуряване поради неизвършване на дейност

15:37 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа емисиите на Атлас Финанс и Интеркарт Файнанс

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала емисия акции, издадена от Атлас Финанс ЕАД, с цел търговия на регулиран пазар. КФН вписва Атлас Финанс в регистъра на публичните дружества.

Емисията е в размер на 9 595 108 безналични поименни акции с номинал 1 лв. Дружеството ще оперира основно на пазара на финансови, счетоводни и юридически консултации и услуги.

Атлас Финанс е еднолична собственост на КТИ Съединение АД и принадлежи към неговата икономическа група.

Комисията е потвърдила и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни обезпечени облигации, издадени от Интеркарт Файнанс АД,

Емисията е в размер на 2,5 млн. евро, разпределени в 2 500 облигации с номинал 1000 евро и фиксиран купон в размер на 10% годишно, платим на всеки шест месеца.

Срокът на облигационния заем е 3 години, считано от 5 март 2010. Регулаторът вписва посочената емисия в публичния регистър и вписва Интеркарт Файнанс АД като емитент.

КФН също така е отнела лиценза за извършване на дейност като инвестиционен посредник на Лидер Инвест България ООД, тъй като посредникът не е извършвал дейност повече от 6 месеца.

Комисията отнема и лиценза за доброволно здравно осигуряване на ЗОД Уника здравно осигуряване ЕАД (в процес на учредяване), тъй като дружеството не е извършвло дейност в продължение на една година и към 1 септември не е вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията.
 

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още