fallback

Р. Плевнелиев: Нямам притеснения за строежа на Тракия заради Мостстрой

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се надява да няма проблеми, защото лот 4 се строи от консорциум от 9 компании

11:29 | 07.10.10 г. 5
Автор - снимка
Създател

„Нямам притеснения, че може да се случи нещо на лот 4 на "Тракия" и се надявам, че към момента няма да има последствия за строителството на магистралата, следим внимателно казуса“, заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев във връзка с подадените документи за откриване на производство по несъстоятелност на Мостстрой АД.

Фирмата участва в консорциум от девет компании, които строят този пътен участък на магистралата.

“Ако беше само тази фирма изпълнител, би имало драматичен проблем”, допълни Плевнелиев, цитиран от БТА.

Вече е започнала е кореспонденция с консорциума, за да се изясни дали тази фирма ще бъде заменена с друга, каза министърът.

В казуса с "Мостстрой" е очевидно, че водеща българска компания е доведена до драматична ситуация, каза министърът.

Държавата е разработила механизма за разплащане с бизнеса през Българската банка за развитие, ако тази компания е имала да взима от държавата, защо не написаха две изречения и това щеше да реши казуса с държавните задължения, ако има такива, допълни Плевнелиев.

Министърът заяви, че е убеден, че ако има компании, които сега подадат заявление за изплащане на дължимите им от държавата суми за извършени, но неразплатени дейности, ще бъде намерен начин те да бъде удовлетворени.

Плевнелиев припомни, че е бил привърженик срокът за подаване на документи да бъде удължен до края на годината. Официално срокът изтече в края на септември, абсолютно съм убеден, че това не е окончателно решение, каза още той.

Министърът изрази притеснението си, че към момента в МРРБ има непотърсени от бизнеса 42 млн.лева и за тях не се получават писмени заявления от компаниите.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:29 | 04.09.22 г.
fallback