IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерскай утроява приходите си, но отчита загуба през третото тримесечие

Летищният оператор планира удължаване на пистата в с. Лесново, изграждане на терминал и оборудване на „въздушна линейка“

11:09 | 05.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Интерскай утроява приходите си, но отчита загуба през третото тримесечие

Приходите от продажби на Интерскай АД през третото тримесечие на 2010 се утрояват на годишна база до 363 хил. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Летищният оператор обаче приключва тримесечието с нетна загуба от 87 хил. лв. при печалба от 58 хил. лв. през същия период на 2009.

За деветмесечието на 2010 приходите от продажби на дружеството нарастват с 502 хил. лв. на годишна база до 893 хил. лв., а загубата е в размер на 82 хил. лв. при отрицателен резултат от 8 хил. лв. година по-рано.

През първото полугодие на годината Интерскай реализира 93% ръст в приходите си от продажби на годишна база и минимална печалба от 5 хил. лв.

За цялата 2010 дружеството прогнозира приходи в размер на 1,2 млн. лв. и нетна печалба от само 2 хил. лв. Годишната печалба преди данъци, лихви и амортизации се очаква да възлезе на 145 хил. лв.

Увеличението в приходите за първите девет месеца на годината се дължи основно на повишените продажби на авиационен бензин, които нарастват с 487 хил. лв. на годишна база и достигат 623 хил. лв.

Приходите от продажба на услуги се повишават с 23 хил. лв. до 270 хил. лв., като половината от тях представляват транспортни услуги с двата наети от дружествтото самолети и се покачват с 16 хил. лв. до 134 хил. лв.

Приходите от наеми и такси за летищната площадка в с. Лесново са на практика без изменение на ниво от 127 хил. лв.

На територията на площадката предстои монтиране на мобилна бензиностанция за зареждане на авиационно гориво Джет А1.

Дружеството планира удължаване и разширяване на полосата за излитане и кацане с цел обслужване на самолети от по-висок клас, пускане в експлоатация на летищен терминал, както и оборудване на самолет за нуждите на „въздушна линейка“.

Албена АД притежава 99,99% от Интерскай и има дял от близо 30% в приходите му от продажби. Интерскай пък притежава 70% от Актив Сип ООД, като инвестицията е с балансова стойност 2,6 млн. лв.

Свързани компании:

Интерскай АД(N0K)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още