fallback

Веселин Генчев: Водим преговори с три типа инвеститори

Обект на преговори са сградите на БенчМарк Фонд имоти на ул. Раковски и на бул. Цариградско шосе в София, както и на дружеството като цяло

11:10 | 14.12.10 г. 3

Веселин Генчев. Снимка: Личен архив

Водим преговори за сградата на ул. Раковски, за тази на бул. Цариградско шосе, както и за фонда като цяло. За сградата на ул. Раковски водим активни преговори с представителството на Европейския парламент и Европейската комисия, а ако се договорим с потенциалния партньор за сградата на бул. Цариградско шосе, той може да придобие и двете сгради, заяви Веселин Генчев, изпълнителен директор на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ.

Трети тип инвеститори, с който се водят преговори, са желаещи да купят акции, а не директно активите на фонда. Не е необходимо да придобиват мажоритарен пакет във фонда, а с 20-30% могат да си партнират с мениджмънта и да участват във вземането на решенията, уточни Генчев.

На въпрос какви са предимствата на сградата на бул. Цариградско шосе, Веселин Генчев уточни, че локацията е била чудесна още когато е купуван парцелът. След една година дотам ще стига метро и със строения паркинг за 1 500 автомобила, мястото ще стане едно от най-предпочитаните в София, което влияе на оценката на проекта.

Пенсионни фондове и доста индивидуални инвеститори са придобили пакета на Landsbanki, посочи Веселин Генчев.

Тази сутрин акциите на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ поскъпват с 27,8% до 23 ст. за акция при обем от 99 991 акции.

На17 януари 2010 г. е свикано общо събрание на акционерите в АДСИЦ-а за смяна на името му, като предложението е той да се нарича Фонд имоти АДСИЦ.  

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
fallback