IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дали Химко и още 9 дружества се интересуват кой плаща таксите им за търговия?

На 8 декември БФБ-София заплаши, че ще спре търговията с 65 емисии, ако не бъдат платени таксите за поддържане на регистрацията им

10:34 | 03.02.11 г.
Дали Химко и още 9 дружества се интересуват кой плаща таксите им за търговия?

На 8 декември БФБ-София заплаши, че от 1 януари 2011 г. ще спре търговията с 65 емисии, ако не бъдат платени таксите за поддържане на регистрацията им. Регистрационните такси на борсата струват около 600 лв./година.

Проверка на Investor.bg показва, че 11 от тези емисии в момента се търгуват на БФБ-София. Те са на общо 10 дружества, тъй като Ален мак АД е издал две облигационни емисии.

От 65-те заплашени емисии, таксите са платени за Химко АД, Южен индустриален парк АД, Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна /в несъстоятелност/, Родна Земя Холдинг АД-Варна, Север Холдинг АД-София, Наш Дом България Холдинг АД-София, Заваръчни машини АД-Перник, Булгар Чех Инвест Холдинг АД-Смолян, Деспред АД-София и двете облигационни емисии на Ален Мак АД.

От БФБ-София не уточниха за Investor.bg, кой е платил таксите на всяко от тези дружества. Това е важен въпрос, като е добре да се знае дали регистрационната такса на Химко например е платена от някой спекулант или от самото дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още