IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булстрад планира увеличение на капитала от над 30 млн. лв.

Предлага се емисионната цена на новите акции да бъде 49 лв., при 41 лв. за брой в последната сделка със застрахователя на борсата

10:38 | 12.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Булстрад планира увеличение на капитала от над 30 млн. лв.

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД ще гласува за увеличение на капитала си на Извънредно общо събрание, насрочено за 21 март, съобщиха от застрахователя чрез Бюлетин Investor.bg.

Проспектът за увеличението вече е потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН), става ясно от поканата за свикване на събранието.

Предвижда се капиталът на компанията да бъде вдигнат от 21 477 630 лв. на 27 614 100 лв., чрез издаването на 613 647 нови обикновени поименни безналични акции с право на глас, с номинал 10 лв. и емисионна стойност 49 лв.

Последната сделка с акциите на Булстрад на БФБ е от четвъртък на цена 41 лв. за брой, което се равнява на пазарана капитализация в размер на 88,1 млн. лв.

От началото на годината книжата на застрахователя поскъпват с 37%, а за последните 12 месеца са без изменение.

Така при пълно записване Булстрад би набрал 30 068 703 лв., като подписката ще се счита за успешна, ако до края й бъде записана и платена поне една нова акция.

Право да участват в увеличението имат лицата, придобили акции до 14 дни след общото събрание. Те ще получат права, равни на броя на акциите им, като 3,5 права дават възможност за записване на една нова акция.

Набраният чрез увеличението капитал ще бъде използван за:
- увеличаване на финансовите ресурси за позиционирането на дружеството като лидер на пазара на общо застраховане;
- стабилизиране на финансовите показатели на дружеството и подобряване на капиталовата му адекватност, с оглед на завишените нормативни изисквания;
- осигуряване на устойчив ръст на застрахователния портфейл на дружеството;
- инвестиране на част от средствата в проекти и програми, разработени с цел гарантирането на високо качество на предлаганите услуги на клиентите.

За инвестиционен посредник, който да обслужва увеличението на капитала ще бъде предложен ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД.

По време на събранието ще бъде гласувано и за освобождаването на Франц Фукс и Роланд Грьол като членове на Надзорния съвет по тяхна молба и избирането на тяхно място на Рудолф Ертл и Петер Хьофингер с мандат от 5 години.


 

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
vladidonkov
преди 13 години
http://zastrahovani.net
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
"Така при пълно записване Булстрад би набрал 30 068 703 лв., като подписката ще се счита за успешна, ако до края й бъде записана и платена поне една нова акция."....ами запишете 1 акция и "ръкопляскайта"! Дали този "собственика" на "Булстрад" раздава дивиденти на акционерите си в радната Австрия или само пуска отчети и се надява на нови и нови люде да се включат в компанията без да смята за нужно да им покаже по някакъв начин добрата ди воля на мажоритар?! Не съм експерт но съм един от малкото дребички акционери в ЗПАД "Алианц България" която вече не се търгува на БФБ но искам да кажа , че това е мажоритаря там е ИСТИНСКИ ЧУЖДЕСТРАНЕН ИНВЕСТИТОР КОЙТО ИЗПЛАЩА РЕАЛНИ ДИВИДЕНТИ на дребните акционери....ПОВЕДЕНИЕ КОРЕННО ПРОТИВОПОЛОЖНО на множество други чужди ИНВЕСТИТОРИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още