fallback

О. Донев: Ще гласувам за разпределянето на дивиденти, където съм акционер*

Имам си една мечта, да постигнем ръст на продажбите от 12%, както в последните 2 години, сподели изпълнителният директор на Софарма

13:33 | 18.04.11 г. 9

Ще гласувам за разпределянето на дивиденти във всичките ни дружества, като едно дружество, което традиционно разпределя дивидент, да го увеличи, а друго да възобнови тази традиция в рамките на разумното, заяви Огнян Донев, изпълнителен директор на Софарма АД, на пресконференция преди годишната среща с инвеститорите на дружеството.

Имам си една мечта, да постигнем ръст на продажбите от 12%, както в последните 2 години, а печалбата да се увеличава по-бързо, сподели изпълнителният директор на Софарма.

Листването във Варшава не зависи от нас, а от връзките между депозитарите, но се надяваме през лятото, по-скоро през късното лято, да сме първата българска компания, листвана на официален пазар на Варшавската борса, споделиха от Софарма.

Дружеството, притежаващо вестниците „24 часа“ и „168 часа“, е по-близко до публично предлагане на акциите му, сподели Донев.

У нас сивият сектор в аптечната мрежа е 30-50%, а болниците оцеляват благодарение на Софарма Трейдинг АД, защото тя е единственият дистрибутор, който финансира до 2-3 години, стана ясно на пресконференцията.

Основният акцент в дейността на компанията ще бъде балтийският регион, както и разширяването на балканските пазари.

През 2011 г. Софарма планира да пусне на пазара 6 нови собствени продукта.

За 2010 г. дружеството реализира 209 млн. лв. продажби с 12% ръст на годишна база и 40,5 млн. лв. печалба при 21% ръст на годишна база.

*Видеоматериали от пресконференцията можете да свалите тук и тук. Добавено на 19 април 2011 г.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:00 | 12.09.22 г.
fallback