IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерскай удвоява приходите си от продажби през първото тримесечие

Летищния оператор, собственост на Албена АД, очаква двойно по-голяма печалба през тази година

11:14 | 20.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Интерскай удвоява приходите си от продажби през първото тримесечие

Приходите от продажби на летищния оператор Интерскай АД за първото тримесечие на годината се увеличават 2,3 пъти на годишна база до 331 хил. лв., е видно от неконсолидирания отчет на компанията, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната печалба на 99,99% дъщерното на Албена АД дружество за тримесечието е 10 хил. лв. при 2 хил. за същия период на миналата година.

Интерскай прогнозира общи приходи в размер на 1,6 млн. лв. през настоящата година и нетна печалба от 43 хил. лв. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации се очаква да бъде 246 хил. лв.

През миналата година дружеството реализира неконсолидирани приходи от продукция, стоки и услуги за 1,1 млн. лв. и нетна печалба от 20 хил. лв. С консолидацията тези приходи възлязоха на 1,8 млн. лв., но печалбата се понижи до 11 хил. лв.

Компанията консолидира Актив Сип ООД, в което притежава дял от 70%, оценен на 2,56 млн. лв.

Основна задача пред дружеството през 2011 е да се постигне съществено преимущество пред конкурентните летателни площадки в близост до София (Долна баня и Ихтиман), се казва в междинния доклад за дейността му.

Основната стратегия за развитие е разширяване капацитета на летателната площадка и лицензирането й като летище, наред с увеличаване обема на транспортните услуги с двата самолета.

Основната цел на компанията за 2011 е да запази стабилната позиция на пазара на транспортни услуги със самолети и летищна дейност, и не на последно място – постигане на по-добри финансови резултати, което означава нови клиенти и повече услуги.

Свързани компании:

Интерскай АД(N0K)

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още