IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов, Дянков, Трайков и Бок откриват завода на Монбат в Румъния

На събитието ще присъстват и братята Атанас и Пламен Бобокови, собственици на Монбат и Приста ойл

14:30 | 08.06.11 г. 4
<p>
	Атанас Бобоков Снимка: Личен архив</p>

Атанас Бобоков Снимка: Личен архив

Премиерите на България и Румъния, Бойко Борисов и Емил Бок, ще открият официално рециклиращия олово завод на Монбат АД в Румъния, съобщиха от дружеството.

На събитието ще присъстват и вицепремиерът Симеон Дянков, икономическият министър Трайчо Трайков, както и братята Атанас и Пламен Бобокови, собственици на Монбат и Приста ойл.

Рециклиращият олово завод е собственост на Монбат Рисайклинг SRL, Румъния, което е дъщерно дружество на Монбат Рисайклинг ЕАД, което от своя страна е собственост на Монбат АД.

През април 2010 г. Монбат АД го прехвърли на Монбат Рисайклинг ЕАД срещу 3 748 332 евро, като общо издадените дялове на румънското дружество бяха 3,51 млн. с номинална стойност 1 евро.

Точният размер на инвестицията до момента ще бъде обявен утре.

Рециклиращият завод на Монбат в Румъния започна дейност през февруари тази година, като е вторият рециклиращ завод на дружеството в чужбина, след този в Сърбия.

Монбат Рисайклинг SRL, Румъния ще произвежда близо 15 000 тона олово и оловни сплави годишно. През 2010 г. стартира дейност рециклиращият завод на Монбат АД в Сърбия.

Монбат АД реализира 161 млн. лв. консолидирани продажби през 2010 г., като 95% от продукцията му е за износ. Дружеството произвежда акумулатори, като най-големият му пазар е Германия.

Инвестициите на Монбат АД в чужбина са едни от малкото български вложения зад граница. Други от по-значимите инвестиции може да видите в проучване на Investor.bg.

За последните 12 месеца акциите на Монбат АД поскъпват с 5,12% до 6,8 лв. за акция и 265,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 2
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Нека ги оставим да се научат, Ваша Светлост. В момента единственият подготвен да управлява е Българският Император, защото има повече жизнен опит от всички политици и е надживял суетата въпреки владетелската си осанка. Той е единственият, който осъзнава стремежът към богатство и не си противоречи казвайки, че да си богат е нещо лошо, и знае как да направи сплав, която да ни върне във времето на Разцвета на Великата Римската Империя /Времето преди появата на двете Джади служещи за овладяване на назрялата агресия чрез т.н. Възкресение, станало причина за написването на Библията и Корана/ Тези две Джади са написани, чрез обръщане на най-ценният труд до тогава, а именно Римският Боен Кодекс, в който всяка дума е поставена на точното и място, и означава опита на цял човешки живот. В момента всички фактори даващи сила на тези две Джади са елиминирани чрез "Дербито на Малката Дева" Реал Мадрид:Барселона и финала на Шампионската Лига по Футбол Барселона:Манчестер Юнайтед. Индустриален подем?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
global_dj
преди 12 години
До по-долните коментари:А вие за какво живеете? Да седнете като поредните комплексари, и да критикувате наред - друго можете ли? Едва ли! Пълна комедия сте, съграждани, не се и учудвам защо сме на това дередже...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
MarkoM
преди 12 години
Тоя нашиия ББ кога намира време да работи като министър от тези откривания и *** на ленти. И к'во търси в Румъния на откриването на някакъв завод на частник. Или то щото у нас понеже няма промишленост, отиде там, та белким нещо различно от път или кръгово да открие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
Императорът
преди 12 години
Предлагам когато заминат, да направим преврат и да затворим границата с Румъния, за да не могат Да се върнат НИКОГА ВЕЧЕ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още