IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разреши на Златен лев Холдинг да изплати гласувания дивидент на акционерите

Не се съобщава КФН да е отменила мярката, с която забранява изплащането на тантиеми за членовете на Съвета на директорите на холдинга

13:18 | 11.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН разреши на Златен лев Холдинг да изплати гласувания дивидент на акционерите

В Златен лев Холдинг АД е получено писмо от Комисията за финансов надзор, с което тя уведомява, че е прекратила забраната за изплащане на гласувания от холдинга дивидент.

Причината бе, че в дневния ред на свиканото събрание, гласувало дивидента, не е имало точка за разпределяне на неразпределената печалба от предходни години.

Дивидентът от 0,35 лв. на акция, гласуван от акционерите на 1 юни 2011 г., е формиран от неразпределената печалба от минали години в размер на 1,88 млн. лв. и от печалбата за 2010 г. в размер на 391 хил. лв.

Съветът на директорите на дружеството вече е предприел стъпки за изпълнение на решението на общото събрание на акционерите за изплащане на дивидента, съобщават от Златен лев чрез БФБ.

Изплащането на дивидента на акционерите ще започне от 15.07.2011 г. За лица, чиито акции са на подсметка при инвестиционен посредник, то ще се извърши чрез Централен депозитар АД, а за такива, чиито акции са по лична подсметка - в офиса на дружеството: София, кв. Гео Милев, ул. “Постоянство” № 67Б, от 10 до 14 часа, всеки работен ден.

Не се съобщава КФН да е отменила мярката, с която забранява сума в размер на 15 000 лв. от печалбата за 2010 г. да бъде заделена за изплащане на тантиеми за членовете на Съвета на директорите на дружеството, като вътрешното разпределение на сумата между отделните членове бъде извършено с решение на Съвета на директорите.

Свързани компании:

Златен лев Холдинг АД(HLEV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още