IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН задължи Златен лев холдинг да не изплаща дивидент

Причината е, че в дневния ред на общото събрание не е имало точка за разпределяне на неразпределената печалба за предходни години

17:08 | 22.06.11 г.
КФН задължи Златен лев холдинг да не изплаща дивидент

Комисията за финансов надзор е задължила Златен лев холдинг АД да не изплаща дивидентът от 0,35 лв. на акция, гласуван от акционерите на 1 юни 2011 г., показва писмо до холдинга изпратено от КФН. Дивидентът е формиран от неразпределената печалба от минали години за 1,88 млн. лв. и от печалбата за 2010 г. в размер на 391 хил. лв.

Причината е, че в дневния ред на свиканото събрание не е имало точка за разпределяне на неразпределената печалба от предходни години.

КФН също така е постановила с принудителна административна мярка да не се изпълнява и решението на акционерите, а именно: сума в размер на 15 000 лв. от печалбата за 2010 год. да бъде заделена за изплащане на тантиеми за членовете на Съвета на директорите на дружеството, като вътрешното разпределение на сумата между отделните членове бъде извършено с решение на Съвета на директорите.

Златен лев холдинг АД може да представи обяснение и възражения в Комисията по финансов надзор в двудневен срок от получаване на писмото (21 юни 2011 г.), като срокът за приключване на административното производство е 7 дни, считано от датата на получаване на същото.

По-рано през месеца КФН задължи Финанс 5 АД да преустанови предлагането и рекламирането на консултантски услуги на капиталовите пазари, инвестиционни консултации и структуриране на портфейли.

На 17 юни пък КФН реши да принуди акционерите на Дружба стъкларски заводи АД да не гласуват точките за приемане на одиторския доклад, одобряване на годишния отчет за 2010 г. и освобождаване на директорите от отговорност за дейността им през 2010 г., тъй като отчетите и докладите не са публикувани и е нарушено правото за сведение на акционерите.

Свързани компании:

Златен лев Холдинг АД(HLEV)

Дружба стъкларски заводи АД(4DR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още