IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Генчев: Фонд имоти ще получи 8,2 млн. евро за сградата на улица Раковски

Довършителните работи, както и допълнителното оборудване са включени в цената, като бюджетирането им не е приключило

17:54 | 21.07.11 г.
<p>
	Веселин Генчев. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Веселин Генчев. Снимка: Личен архив

Във връзка с обявеното днес сключване на предварителен договор за сградата на Фонд имоти АДСИЦ на ул. "Г. Раковски" в София Investor.bg потърси детайли по подготвяната сделка от Веселин Генчев, изпълнителен директор на АДСИЦ-а.

- Г-н Генчев, каква е сумата, която ще получи Фонд имоти АДСИЦ без ДДС?


Сумата, която ще бъде получена само от Фонд Имоти АДСИЦ според подписания предварителен договор, е общо 8,2 милиона евро без ДДС.

- Колко от тях ще бъдат изразходвани за довършителни работи?

Все още се прави анализ на довършителните работи, както и на допълнителното оборудване, което също е включено в цената.

- Каква е себестойността на сградата и каква ще бъде печалбата, съответно дивидентът за разпределяне?

След окончателното бюджетиране ще може да се каже колко е себестойността на сградата (с включено оборудване, което е избрано от купувача). Тогава ще може да се определи печалбата и съответно дивидентът за разпределяне.

- Колко от получените средства ще отидат за погасяване на лихви и главници по кредитите към ОББ и NBG и ще останат ли свободни пари след погасяването на тези лихви и главници?

В момента текат преговори с кредитиращите банки ОББ и NBG за уточняване на сумите, които ще се използват за погасяване на задълженията към тях. След приключване на тези преговори ще стане ясно колко пари ще останат свободни. Съжалявам, че не давам много конкретна информация, но все още няма яснота по някои от поставените въпроси, а и те не са засегнати в предварителния договор.

Предварителният договор за покупка на сградата на ул. "Раковски" с купувач Европейския парламент е сключен преди 2 седмици, или на 7 юли 2011 г.

Според предварителна информация от пресофиса на евродепутата Ивайло Калфин договорената цена  е 9 млн. евро, а сделката трябваше да приключи до края на март 2011 г.


Според сайтa на Фонд имоти АДСИЦ, търговско-административната сграда на ул. "Раковски" в София е с обща разгъната застроена площ от 4 662 кв. м. Тя включва подземен паркинг на две нива с обща площ 801 кв. м, три нива търговски площи с 1 215 кв. м и офис площи за 2 646 кв. м.

Днес книжата на дружеството се търгуваха при цена от 12,8 ст. за акция, или 3 млн. лв. пазарна капитализация.

Освен сградата на ул. "Раковски", фондът притежава и бизнес сграда на бул. "Цариградско шосе" в София, както и проект в к.к. Боровец. Проектите на АДСИЦ-а са заложени като обезпечение по кредити.

 

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още