IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на БФБ отчетоха повишения при оборот от 4,5 млн. лв.

Поради случващото се на международните пазари БФБ няма да успее да реализира съществено възстановяване на цените и несигурността ще се запази, смята Благовест Крачев от Карол

16:18 | 05.10.11 г. 3
Акциите на БФБ отчетоха повишения при оборот от 4,5 млн. лв.

Водещият индекс на БФБ - SOFIX, се повиши с 0,7% по време на днешната сесия до ниво от 333,10 пункта. Ценово претегленият BG40 е нагоре също с 0,7% до 113,77 пункта, а равнопретегленият BGTR30 прибави 2,2% до 278,86 пункта.

Индексът на дружествата, инвестиращи в недвижими имоти – BGREIT, се покачи с 3,2% до 47,08 пункта, а индексът на компаниите с добро корпоративно управление – CGIX, се понижи минимално с 0,1% до 92,70 пункта.

“Много по-интересна сесия наблюдавахме днес, с много повече сделки, а за радост на повечето участници и с растящи цени и обороти. Смятам, че ръстът дойде като реакция на силно негативните настроения през предходните дни, но от друга страна видяхме няколко интересни сделки, които сигнализират за реален интерес за покупка, като например сделките със Синергон холдинг и част от тези с Булленд инвестмънтс АДСИЦ”, коментира за Investor.bg Благовест Крачев*, брокер в ИП Карол.

“Като цяло смятам, че поради случващото се на международните пазари, БФБ няма да успее да реализира съществено възстановяване на цените и несигурността ще се запази. При отделни акции на борсата изглежда спадовете тепърва започват, докато други са на абсолютните си минимуми. Подборът в този момент ще има най-важна роля за доходността на инвеститорите в следващите месеци”, допълни той.

На регулиран пазар на БФБ днес бе отчетен оборот от 4,560 млн. лв., като на пазара на акции той възлезе на 4,513 млн. лв., а сделките с облигации бяха на стойност 35 хил. лв.

С най-голям оборот при акциите бяха Булгартабак-холдинг (-5,8%) - 857 хил. лв., Синергон холдинг (+14,8%) - 527 хил. лв. и Химимпорт (-0,6%) - 360 хил. лв. При още 10 дружества търговията надхвърли 100 хил. лв.

Търгуваха се общо 70 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 34/21, а при 15 позиции не бе отчетена промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст са акциите на Синергон холдинг (+14,8%), Булленд инвестмънтс АДСИЦ (+8,6%) и Инвестиционна Компания Галата (+5,8%), а най-много се понижиха книжата на Булгартабак-холдинг (-5,8%) и Енемона, привилигировани (-3,8%).

При слаб оборот акциите на Метизи поскъпнаха с 20%, а тези на Формопласт се понижиха с 9 на сто.

* Мнението има аналитичен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ може да намерите в реално време тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Батя
преди 12 години
Един ден слънцето пак ще огрее и кучия ***! :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
d0sadnik
преди 12 години
Некой бърза да се отървава от хартийките
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
stone kold
преди 12 години
бфб е минало
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още