IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОББ е запорирала сметките на основните дъщерни дружества на ЖП Инфраструктура ХД

Вече е стартирала публична продан на активите на дъщерното на холдинга Локомотивен и вагонен завод ЕАД

13:58 | 13.10.11 г. 2
ОББ е запорирала сметките на основните дъщерни дружества на ЖП Инфраструктура ХД

ОББ е запорирала сметките на четирите основни дъщерни дружества на Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД, като това е станало на 16 септември 2011 г., съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

Става дума за РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД и Локомотивен и вагонен завод ЕАД, като са наложени запори върху банковите сметки и вземанията на четирите дружества по договори за кредит с ОББ за общо 33 млн. евро.

Вече е стартирала публична продан на активите на Локомотивен и вагонен завод ЕАД, гр. Русе, като срокът е от 3 октомври 2011 г. до 3 ноември 2011 г. Продават се недвижимите имоти и движимите вещи на ЛВЗ ЕАД.

На 15 септември 2011 г. от Холдинг Пътища АД обявиха, че на 14 септември ОББ е наложила запор върху сметките му, банковите му касети и вземанията му в ПИБ и Уникредит Булбанк.

Холдинг Пътища АД, Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД, както и Мостстрой АД /в несъстоятелност/ се считат за свързани по линия на акционера си Васил Крумов Божков.

Железопътна инфраструктура - холдингово дружество АД отчете 27 млн. лв. загуба за 2010 г. Основно е обезценено участието в Локомотивен и вагонен завод ЕАД с 24,5 млн. лв. и то вече е само 6,7 млн. лв. спрямо 31,2 млн. лв. в края на 2009 г.

Акциите на Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД не се търгуват активно, като за последните 12 месеца има едва 45 сделки, а цената на акциите се понижава със 78% до 0,97 лв. за брой и 56,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
хендехох
преди 12 години
Идват много публични продажби, чужденци няма да дойдат, така че местните пари ще намалеят....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 12 години
Не че нещо трябва да учудва някого...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още