IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри допълнение към проспекта на Софарма за листване във Варшава

Надзорът вписа и увеличението на капитала на Българо-американска кредитна банка

17:26 | 11.11.11 г.
КФН одобри допълнение към проспекта на Софарма за листване във Варшава

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила допълнение към проспекта на Софарма АД, който беше потвърден с Решение № 648 –Е от 20 октомври 2011 г., за допускане до търговия на Варшавската фондова борса (ВФБ) на акции, издадени от компанията.

Допълнението към проспекта е изготвено с оглед публикувания индивидуален междинен финансов отчет на Софарма към 30 септември 2011 г. между потвърждението му от КФН и допускането до търговия на акциите на дружеството на ВФБ. Уточнено е, че допълнението на проспекта е представено на български език с цел потвърждаването му от КФН, след което ще бъде представено на български и английски език с оглед паспортизирането на документа.

Надзорът вписа емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Българо-американска кредитна банка АД, съобщиха от регулатора. Емисията е в размер на 12 066 588 лeва, разпределена в същия брой обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев. Книжата са издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 12 624 725 лв. на 24 691 313 лв.

На днешното си заседание КФН е одобрила промените в устава на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, свързани с промяна на името и адреса на дружеството. Предложението за промяна на името на Степ Инвест Капитал АДСИЦ и адресът на управление ще се гласуват на Общо събрание на акционерите на 28 ноември тази година.

Свързани компании:

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

ТБ БАКБ АД(BACB)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още