IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларпро холдинг с 500 хил. лв. неконсолидирана печалба за 4-то тримесечие

Дружеството предвижда през следващите месеци да навлезе на фотоволтаичния пазар в Македония

11:38 | 02.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Соларпро холдинг с 500 хил. лв. неконсолидирана печалба за 4-то тримесечие

Соларпро холдинг АД реализира печалба от 503 хил. лв. на индивидуална база за четвъртото тримесечие на 2011 г., съобщиха от дружеството. За отчетния период компанията регистрира приходи от дейността в размер на 7,4 млн. лв.

Резултатът на Соларпро холдинг на индивидуална база не показва реалното състояние на бизнеса на компанията, защото като холдингова структура основната дейност, която генерира приходи, се извършва от дъщерните дружества, обясняват от компанията.

Оттам допълват, че реалните резултати към края на финансовата 2011 г. ще бъдат показани с консолидираните отчети на дружеството. Компанията е част от Алфа финанс холдинг АД. 

В началото на юни 2010 г. акциите на Соларпро холдинг АД бяха официално въведени за търговия на БФБ, като за последната година прибавят 2,8% до 0,52 лв. за брой и 24,1 млн. лв. пазарна капитализация.

От дружеството припомнят, че с оглед на оптимизиране на дейността, през 2010 г. беше създадена дъщерната компания Соларпро-С ООД, която да отговаря за инженеринг, доставка и строителство на фотоволтаични паркове. А Соларпро ОМ ЕАД ще извършва всички дейности по управление и поддръжка на вече изградените фотоволтаични централи.

Като част от стратегията ни за международна експанзия предвиждаме през следващите месеци да навлезем на фотоволтаичния пазар на Македония, коментира Фридрих Катцер, изпълнителен директор на Соларпро холдинг АД.

Соларпро холдинг  е вертикално интегрирана група от фирми в областта на слънчевата енергия. Към момента между 50% и 100% от влаганите елементи, материали и услуги при изграждането на фотоволтаичните паркове са произведени в България.
 

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още