IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларпро холдинг АД отчете 5 млн. лв. консолидирана печалба за полугодието

Компанията е лидер в сектора на инженеринг, доставка и строителство на фотоволтаични електрически централи в региона с портфолио от над 30 MWp инсталирани мощности и още около 40 MWp в процес на изграждане

15:08 | 30.08.11 г.
Соларпро холдинг АД отчете 5 млн. лв. консолидирана печалба за полугодието

Соларпро холдинг АД реализира над 4,96 млн. лв. консолидирана печалба за първото полугодие на 2011 г. спрямо загуба от 99 хил. лв. за съпоставимия период на 2010 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Компанията отчита 25,5 млн. лв. приходи от продажби, от които 10,8 млн. лв. от продажба на услуги, 4,6 млн. лв. от стоки, 9,75 млн. лв. от продажба на продукция и 404 хил. лв. от други продажби.

EBITDA (печалбата преди лихви, данъци, амортизации и обезценки) на компанията за отчетния период на консолидирана база възлиза на 7,9 млн. лв.

"Резултатите от дейността на Соларпро холдинг АД  за второто тримесечие на 2011 г. се дължат на затвърждаването на лидерската позиция на дружеството в сектора на инженеринг, доставка и строителство на фотоволтаични електрически централи в региона. Компанията има портфолио от над 30 MWp инсталирани мощности и още около 40 MWp в процес на изграждане. В него влизат както малки инсталации от около 100 kWp, така и големи проекти от над 5 MWp. Тези показатели превръщат Соларпро холдинг АД в най-мащабния участник на фотоволтаичния пазар в страната", се казва в прессъобщение към отчета.

"Соларпро холдинг АД е вертикално интегрирана група от фирми в областта на слънчевата енергия – от производство на оборудване и компоненти за производство на соларни панели, производство на самите соларни модули, проектиране, строителство и поддръжка на соларни паркове. Компанията осигурява пряко над 300 работни места и над 600 работни места чрез подизпълнители и доставчици", уточняват от дружеството.

Компанията е част от Алфа финанс холдинг АД. За последните 12 месеца акциите й се търгуват на цени между 0,23 и 0,70 лв. за брой, като последната сделка е при цена от 0,54 лв. за акция и 25,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още