IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН задължи Енемона АД да не гласува точка за приемане на отчета си за 2011 г.

В дружеството е постъпила оферта от Дичко Прокопиев за закупуване на 15 млн. акции на Енергони АД, собственост на Енемона

10:12 | 24.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН задължи Енемона АД да не гласува точка за приемане на отчета си за 2011 г.

Късно снощи Енемона АД информира чрез Бюлетин Investor.bg, че на 20 юли (петък) е получено писмо от КФН, което задължава дружеството да не подлага на гласуване точка от насроченото за вчера общо събрание (с втора дата 8 август), с която се приема индивидуалния годишен финансов отчет за 2011 г.

Енемона АД също така информира, че вчера в дружеството е постъпила оферта от Дичко Прокопиев за закупуване на 15 млн. акции на Енергони АД, собственост на Енемона, при следните параметри:

- брутна стойност на сделката при цена за една акция – 3,58 лв.;
- продажна цена за една акция – 2,813 лв.;
- предоставяне като обезпечение по сделката – 5 млн. обикновени акции на Енемона АД;
- встъпване във всички права и задължения на Енемона АД по договор от 28.12.2011 г. за придобиване на 15 млн. акции на Енергони АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На 27 декември 2011 г. Енемона АД и Енергони АД подписаха Меморандум за разбирателство за установяване на сътрудничество с цел обмен на информация и опит в областта на развитието на проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници.

Заедно с Меморандума, Енемона получи 15 млн. обикновени акции (2,73941% от капитала) на Енергони, предоставени от най-големия акционер в компанията. Акциите бяха прехвърлени извън регулиран пазар на БФБ.

Съгласно клаузите на сключения договор за продажба на въпросния пакет акции, Енемона има възможност да плати по номинал (1 лв.) акциите в срок до три години от придобиването им или да прехвърли собствеността им обратно след изтичането на този срок.

В края на миналата година Енемона АД осчетоводи 36 млн. лв. печалба от нереализираните си инвестиции в Енергони АД. Използваната за оценката цена бе именно 3,58 лв./за акция на Енергони.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енергони АД(2EL)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Батя
преди 11 години
Големи *** са тия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още