fallback

КФН забрани временно търговото предложение за БТК

На вчерашното си заседание Комисията е потвърдила проспект за публична емисия акции на Супер Боровец пропърти фонд АДСИЦ

13:41 | 13.12.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На свое заседание вчера Комисията за финансов надзор е издала временна забрана за публикуване на търговото предложение, внесено в КФН от „Вива Телеком България” ЕАД за закупуване на акции на „Българска телекомуникационна компания” АД от останалите акционери на дружеството.

Преди месец Вива Телеком България ЕАД придоби 93,99% от акциите на БТК, след като бяха получени съответните одобрения от страна на ЕК и други регулаторни органи. Собственик на Вива Телеком България ЕАД е ИнтерВ Инвестмънт С.а.р.л., Люксембург.

Придобиването стана факт след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на Групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ) лица придобиха мажоритарно дялово участие в преструктурираната група. На вчерашното си заседание Комисията е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Супер Боровец пропърти фонд” АДСИЦ, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Емисията е в размер на 9 930 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. КФН вписва горепосочената емисия акции (в процес на емитиране) в регистъра.

Регулаторът е издал одобрение на „Флоримонт Пропъртис” АДСИЦ за замяна на банката депозитар „ОББ” АД с „Банка ДСК” ЕАД. Надзорът е одобрил и промени в устава на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ.

КФН е приела на второ четене Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 16 от 07.07.2004г. за условията и реда за извършване на маржин покупки, къси продажби и заем на финансови документи. Наредбата предстои да се обнародва в държавен вестник.

Свързани компании:

Емирейтс Пропъртис АДСИЦ(EMPR)

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
fallback