fallback

„Химимпорт“ не се оглежда за „Кемпински“

Не се водят дори преговори за хотела, обявиха от холдинга

20:38 | 28.07.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Най-големият софийски петзвезден хотел „Кемпински-Зографски“ може скоро и да се сдобие с нов собственик, но това няма да е „Химимпорт“.

„Няма да купуваме хотела, нито дори водим преговори за сделка“, поясни пред Investor.bg източник от „Химимпорт“, като по този начин опровергаха медийни информации от последните дни. Той допълни, че дружеството дори не е в течение, че собствениците на хотела са започнали процедура по продажбата му.

Припомняме, че според информация на медиите холдингът е искал да придобие хотела, като собствениците на сградата са искали за нея между 40 и 50 милиона евро. Към построения през 1979 г. по проект на японския архитект Кишо Курокава в софийския квартал "Лозенец" хотел интерес са проявявали оманци, руснаци и израелци.

Първоначално за хотела са искани суми, достигащи 200 млн. евро, като оманският държавен фонд е предложил 120 млн. евро, но продавачите са отхвърлили офертата. По-късно кувейтска компания е предложила 100 млн. евро, но и тя е била отхвърлена. Според публикациите в последните месеци хотелът е бил оглеждан и от руски инвеститори, които напоследък са много активни в България.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
fallback