IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разкри принудителни мерки към ПОК Доверие и ПОД Алианц

Мерките са свързани с акциите на Каолин АД и облигациите на Алфа Енерджи Холдинг ЕАД

10:32 | 07.08.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН разкри принудителни мерки към ПОК Доверие и ПОД Алианц

Комисията за финанансов надзор е наложила принудителни административни мерки на ПОК Доверие АД и ПОД Алианц АД, свързани с акциите на Каолин АД и облигациите на Алфа Енерджи Холдинг ЕАД, става ясно от предоставен достъп до информация от КФН на главния редактор на Информационна агенция БГНЕС Зелма Алмалех, без обаче да се посочват мотивите за административните мерки.

Със заповед на КФН от 28 март 2013 г. се забранява на ПОК Доверие, в срок от шест месеца от получаване на заповедта, да сключва, от името и за сметка на управляваните от компанията УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие” и ДПФ „Доверие”, нови договори за обратно репо с акции на „Каолин” АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори.

Със заповед на КФН от 15 април 2013 г. се забранява на ПОД Алианц да сключва, от името и за сметка на управляваните от дружеството ЗУПФ „Алианц България”, ЗППФ „Алианц България” и ДПФ „Алианц България”, нови договори за обратни репо сделки с акции на „Каолин” АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори през периода от датата на получаване на заповедта до 31.10.2013 г.

Със заповеди от 30 април 2013 г. се задължават ПОК Доверие АД и ПОД Алианц АД в тримесечен срок от получаване на заповедта да продадат притежаваните от УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие”, ДПФ „Доверие” и ЗУПФ „Алианц България” обезпечени корпоративни облигации с ISIN код на емисията BG2100021091, с първоначален емитент „Алфа Енерджи Холдинг” ЕАД, заместено в дълг от „Алфа Енерджи” ЕАД, като положат изискуемата от закона грижа на добър търговец и защитят в максимална степен интересите на осигурените лица.
 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
FearVsGreed
преди 10 години
http://***.fsc.bg/public/upload/files/menu/Reshenie_639.pdf
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
LuckyYou
преди 10 години
Мавродиев е бил сътрудник в 2 от офшорките на Брендо - оня дето го осъдиха в италия на 20 години за кокаин и дето му отвлякоха дъщерята. Има му подписите, той съсипа и много грозен начин Стандарт Инвестмънт, ако си спомняте оня ДФ... Много вреден, много алчен и много гнусен човек. Той правеше непрестанни далавери с ПФ-тата, а сега ги напада. Дано го сменят по-бързо, тоя Гад!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
black_trader
преди 10 години
излиза, че тези облигации са абсолютен джънк.някои може ли да даде котировки на тези бондове и съотв.доходност към момента ?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 4
johny-bravo
преди 10 години
За пореден път се убеждавам, че КФН не защитава интересите на пенсионно осигурените лица, а частни корпоративни интереси и по специално на един човек с мустаци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
stoicho123
преди 10 години
Друго не става ясно... Какво значи да ги задължат да продадат облигациите? Ами ако няма купувач, ще ги подаряват ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 6
sipak
преди 10 години
Точно така липсват мотивите защото ако ти публикуват всички ще видят, че са напълно несъстоятелни, толкова несъстоятелни, та чак смешни и грозни. Прости са изсмукани от пръстите и абсолютно тендециозни и затова Мавродиев много старателно се пази да не станат публично достояние защото тогава всички ще видят че той с мръсни и недостоверни приойми взима пряко участие в сделката за Доверие ...крайно време е Мавродиев да стане клиент на прокуратурата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
Батя
преди 10 години
най-важното липсва - мотивите!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още