IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Ууд България излезе на загуба за полугодието

Спадът в продажбите през второто тримесечие се дължи на факта, че те се извършват директно от заводите на групата в Гърция

13:59 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Алфа Ууд България излезе на загуба за полугодието

Алфа Ууд България АД излезе на загуба за първото полугодие от 769 хил. лв. след печалба от 1,366 млн. лв. преди година, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Приходите от продажби на дървопреработвателната комапния през първото полугодие спадат със 78% на годишна база до 1,517 млн. лв.

Намалените продажби на продукция, стоки, услуги и активи се дължат на факта, че през второто тримесечие продажбите на Алфа Ууд България се извършват директно от заводите на групата в Гърция, се казва междинния доклад за дейността на дружеството.

През второто тримесечие е било взето решение за временно преустановяване на дейността и производството във Фурнирен цех. Вследствие на това решение в Алфа Ууд България е започната процедура за масово уволнение, като са били извършени съкращения във Фурнирен и Топлоенергиен цехове, се казва още в доклада.

Приходите от продажби на фурнир през второто тримесечие са намалели с 21% на годишна база до 743 хил. лв., а тези на ламинирано ПДЧ спадат със 70% до 52 хил. лв.

През първото тримесечие коммпанията предприе стъпки за продажба на линията за ПДЧ, която е договорена за цена от 1 млн. евро, като сумата ще послужи изцяло за погасяване на кредити към ОББ.

Последната сделка с акции на Алфа Ууд на БФБ е от 19 април при цена от 0,30 лв. за брой, което представлява пазарна капитализация от 183 хил. лв.

За последната година книжата се търгуват в широкия диапазона 0,22-2,50 лв. при оборот от едва 3 650 лв., а средната цена е 0,88 лв. за акция.
 

 

Свързани компании:

Алфа Ууд България АД(AL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още