IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак холдинг с 13 млн. лв. консолидирана загуба през лятото

Финансовият резултат е въпреки ръста на продажбите с 3% на годишна база

09:34 | 01.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак холдинг с 13 млн. лв. консолидирана загуба през лятото

Булгартабак холдинг АД отчита 12,9 млн. лв. нетна консолидирана загуба за третото тримесечие на 2014 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

За същият период на миналата година е имало печалба от 10 млн. лв. Въпреки рязката промяна, в междинния доклад за дейността пише, че не са настъпили важни събития, които да окажат съществено влияние върху резултатите на холдинга.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Нетната печалба за деветмесечието на 2014 г. е 11,9 млн. лв. или спад със 73% на годишна база.

Консолидираните продажби нарастват с 3% на годишна база до 133 млн. лв. за третото тримесечие на годината и намаляват с 2% до 382,3 млн. лв. за деветмесечието.

Влошеният финансов резултат е основно от увеличените разходи за материали с 12 млн. лв., за външни услуги с 12,4 млн. лв. и на балансовата стойност на продадени активи (без продукция) с 19 млн. лв. в условията на намаляващи приходи със 7 млн. лв.

Акциите на Булгартабак холдинг АД поевтиняват с 58% за последните 12 месеца до 44,104 лв. за брой и 325 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции от Булгартабак холдинг АД.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още