fallback

Синдиците на КТБ събраха над 36 млн. лв. през третото тримесечие

Росен Ангелчев и Лазар Илиев публикуваха тримесечен отчет за текущия етап на производство по несъстоятелност на банката в стила на седмичните им доклади

11:03 | 14.10.15 г. 3
Автор - снимка
Създател

През третото тримесечие синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрали 36 202 758,71 лв. в резултат на предприети правни действия по събиране на вземанията на изпадналия в несъстоятелност кредитор. Това става ясно от тримесечното уведомление на Росен Ангелчев и Лазар Илиев за текущия етап на производство по несъстоятелност на банката към 30 септември 2015 г., публикувано чрез БФБ-София.

През юли синдиците и техният екип върнаха 490 267,65 лв. През август по сметките на КТБ постъпиха още 8 311 978,15 лв., докато през септември общата сума е 27 890 780,56 лв. От началото на октомври пък са събрани над 2 млн. лв.

Периодът юли-септември се характеризира с публикуването на списъка с предявените към банката вземания, работата на международната компания Alix Partners, която през юни бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, обявените и неуспешни търгове за продажба на 15% от капитала на „Техномаркет България“, сключеният договор за оценка на активите на банката и други.

Тримесечният отчет за текущия етап на производство по несъстоятелност на КТБ е съставен в стила на седмичните отчети на Илиев и Ангелчев, които се публикуват на сайта на ФГВБ – в хронологичен ред, като е съблюдавано спазването на търговската и банковата тайна.

Поради тази причина в дългия 54 страници документ всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени. Не са обобщени както броят на образуваните от Ангелчев и Илиев и техния екип изпълнителни производства спрямо дружества длъжници, заведените съдебни дела, оспорените прихващания, така и наложените запори и доброволните изпълнения, например.

Няма обобщена информация и за това прихващания за какъв обем, например, се атакуват. От тримесечния отчет се разбира, че синдиците са развалили редица договори за наем и услуги, но не се посочва евентуалният финансов ефект от тези мерки.

Скрита е дори информацията за броя на кредитите, върху които Alix Partners работи, въпреки че това се посочваше в първите седмични отчети на компанията до синдиците на КТБ. В крайна сметка и дружеството е готово със свой проект на доклад за дейността си, който Ангелчев и Илиев анализират от началото на октомври.

Всичко, свързано с КТБ, четете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
fallback