IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SEB SICAV 1 е увеличил дела си във ФНИБ до 6,03%

АДСИЦ-ът приключи 2015 г. с печалба от 1,48 млн. лв.

14:40 | 04.02.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Офис сграда 1 в Бизнес парк София е собственост на фонда <em>Снимка: ФНИБ АДСИЦ</em></p>

Офис сграда 1 в Бизнес парк София е собственост на фонда Снимка: ФНИБ АДСИЦ

SEB SICAV 1 е увеличил дяловото си участие в капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ) над 5% до 6,03%, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Подобни обявления са задължителни при преминаване на прага от 5% и кратен на 5%. Следователно SEB SICAV 1 е придобил още поне 1,03% от капитала на АДСИЦ-а.

SEB SICAV 1 е базиран в Люксембург и има два подфонда, а именно SEB SICAV 1-SEB Eastern Europe ex Russia Fund, C (EUR) и SEB SICAV 1-SEB Emerging Markets Fund, C (USD).

В съобщението не се уточнява и на коя дата е осъществено придобиването.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ приключи 2015 г. с печалба от 1,48 млн. лв. според неодитирания отчет. За сравнение - през 2014 г. имаше загуба от 3,7 млн. лв.

Ако одитът потвърди печалбата от 1,48 млн. лв., това ще са по 0,0245 лв. на акция. По закон АДСИЦ-ите разпределят 90% от печалбата си под формата на дивидент.

Междувременно ФНИБ АДСИЦ свика общо събрание на акционерите за гласуване на обратен сплит от 3 стари акции за 1 нова.

Фондът планира увеличение на капитала с цел покупка и финансиране на нови проекти.

На 27 януари тази година ФНИБ АДСИЦ информира за скючването на договор за инвестиционен банков кредит с Юробанк България АД в максимален размер до 11 млн. лв., усвоими на траншове и предназначен за финансиране изграждането на офис сграда в гр. София, район Витоша, м. "Малинова долина". Срокът на кредита е 10 години, с гратисен период за главницата от една година. Дължимата лихва по кредита е тримесечен СОФИБОР плюс 3,1%.

Акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ поскъпват с 10,39% в последните 12 месеца до 0,563 лв. за акция и 34 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
1984
преди 8 години
Скандинавците от СЕБ може и да имат 6.03% само ако ги държат в попечителска сметка в Уникредит-Виена. Може и да са ги купили обратно,но ноември си продадоха своите 1.75%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още