IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Комерс не се отказва от плана за емитиране на нови привилегировани акции

Дневният ред за общото събрание на 8 април отразява коментар от БФБ относно текста на приетите решения на събранието от февруари, коментира Ирена Вачева

16:29 | 01.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
София Комерс не се отказва от плана за емитиране на нови привилегировани акции

София Комерс-Заложни къщи АД не се е отказало от емитирането на нови привилегировани акции за до 5 млн. лв., уточниха от компанията за Investor.bg.

Коментарът внася повече яснота относно дневния ред на свиканото за 8 април общо събрание на акционерите. На него освен предложенията за разпределяне на дивиденти по привилегированите и обикновените книжа се предлага акционерите да овластят Съвета на директорите да увеличи капитала на дружеството до 5 млн. лв., включително чрез издаването на привилегировани акции.

Освен това София Комерс-Заложни къщи предлага да се отменят решенията, приети по точки 1-4 на проведеното на 16 февруари 2016 г. извънредно общо събрание, с цел извършване на технически корекции по тях и овластяване на СД да увеличава капитала до 5 млн. лв., включително чрез издаването на привилегировани книжа.

„Предложената отмяна се основава на коментар от БФБ-София относно текста на приетите решения и не е свързана с промяна на намеренията на дружеството да емитира нови привилегировани акции за до 5 млн. лв.“, заяви пред Investor.bg главният изпълнителен директор на София Комерс-Заложни къщи АД Ирена Вачева.

Към 15:50 часа обикновените акции на дружеството поскъпват с 2,9% до 4,499 лв. за брой след две сделки, а привилегированите – с 2,1% до 4,38 лв. след девет сделки.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 1
Konsultant
преди 8 години
Аз бих се изразил: НЕПРОФЕСИОНАЛНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
vale1
преди 8 години
Те може и да не са се отказали ,ама отказаха част от инвеститорите с нелогичните и непрозрачни действия на ръководството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още