IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН пусна търговото за Арома Риъл Естейт АД, но спря това за Явор АД

Предложители са Димитър Луканов Луканов и Интерком Груп ООД

12:35 | 12.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН пусна търговото за Арома Риъл Естейт АД, но спря това за Явор АД

Комисията за финансов надзор (КФН) пусна търговото предложение за Арома Риъл Естейт АД, но спря това за Явор АД-гр. Варна. Това става ясно от решенията на регулаторния орган от проведеното на 10 март заседание, публикувани на неговия сайт.

При Арома Риъл Естейт търгов предложител е Димитър Луканов Луканов, а инвестиционният посредник - Бета Корп АД. Цената на новото предложение е 1,01 лв., а при предходното беше 0,885 лв.

КФН издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от страна на мажоритарния собственик Интерком Груп ООД за закупуване на останалите акции на акционерите в дъщерното си Явор АД.

Тук цената бе 0,24 лв. за ценна книга, а обект - близо 9,98% от капитала на варненското дружество, опериращо в сектора на строителството и търговията с недвижими имоти.

Посредник по сделката е София Интернешънъл Секюритиз АД, а КФН издава временна забрана за пръв път, тъй като Интерком Груп отправи предложението към Явор в средата на февруари.

Последната сделка с акции на Арома Риъл Естейт АД е от 11 март, като от началото на годината поскъпват с 31,43% до 0,92 лв. за брой.

След последната сделка с дата 2 февруари една ценна книга на Явор АД пък струва 0,20 лв. Поскъпването от началото на годината е с 5,26 на сто.

Свързани компании:

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 1
againn-here
преди 8 години
Направих си регистрацията само заради непълнотите в статията ви! Моля, посочете че последната цена в търговото на АА8 е 1.01 лв. и не изправяйте хората на нокти с половинчати данни. Това им е е шестото търгово за последните петнадесет месеца и даже не се зарадвах, като разбрах че е пуснато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още