IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска отстраняване на непълноти във връзка с IPO-то на Нео Лондон Капитал

Нео Лондон Капитал ЕАД ще търси минимум 1 млн. лв. и максимум 12 млн. лв. от повторния си опит за излизане на борсата

15:27 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) изпраща писмо за отстраняване на непълноти и несъответствия до „Нео Лондон Капитал” ЕАД във връзка с искане за потвърждаване на допълнение към проспект за първично публично предлагане (IPO) на акции, издадени от дружеството.

Това става ясно от взетите решения на проведеното на 17 ноември заседание на Комисията.

Нео Лондон Капитал ЕАД ще търси минимум 1 млн. лв. и максимум 12 млн. лв. от повторния си опит за излизане на Българска фондова борса (БФБ), след като този път дружеството разширява фокуса на инвестициите в недвижими имоти и извън Великобритания и обещава разпределяне на до 90% от печалбата под формата на дивидент.

Дружеството ще предложи на инвеститорите 120 хил. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност и емисионна стойност 100 лв. всяка.

Минималният праг за успех на предлагането е определен на 10 хил. книжа, или 1 млн. лв., а максималният – на 120 хил. акции, или 12 млн. лв.

Сега Нео Лондон Капитал възнамерява да извършва инвестиционна дейност в недвижими имоти, както и в дялове и/или акции на компании, опериращи в сектора на недвижимите имоти, не само във Великобритания, но и в повече държави от Западна Европа. Компанията смята да придобива права на собственост върху сгради в процес на изграждане, трансформация и реновация, с жилищно и/или ваканционно предназначение и впоследствие да ги продава на обособени части близко до или на датата на приключване на строителните работи и датата на издаване на всички необходими разрешения за ползване.

Дружеството не се отказва от сектора на недвижимите имоти, защото вижда редица фактори, които допринасят за положителните ръстове на цените в краткосрочен и дългосрочен план. Основните от тях включват стабилизиращите се икономики в Западна Европа, наличието на държавни и частни стимули за придобиване на жилище, нарастващата заможност на населението и недостатъчното предлагане на нови домове.

Нео Лондон Капитал възнамерява да използва евентуалните набрани средства за две инвестиции от по 5 млн. лв. всяка до края на 2016 г. и още една за 2 млн. лв. през 2017 г.

Свързани компании:

Нео Лондон Капитал АД(178A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още