fallback

Сирма регистрира дъщерно дружество в Албания

Капиталът на новоучреденото дружество ще бъде 25,6 хил. евро

19:36 | 30.01.17 г. 1

Сирма Груп Холдинг АД стартира процедура по регистрация на дъщерно дружество на Сирма САЩ Инк. /Sirma USA Inc/ в Албания с капитал от 3,5 млн. албански леки, или приблизително 25,6 хил. евро, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Новото дружество се учредява безсрочно, като ще бъде ръководено от един изпълнителен директор и тричленен съвет на директорите.

Предметът му на дейност е дизайн, разработка, маркетинг, продажби, внедряване, обучение, тестване и поддръжка на софтуерни продукти и интегрирани решения, включително управление на софтуерен проект, консултантски услуги в областта на информационните и комуникационните технологии; търговия с хардуер и софтуер; продажба и имплементация на ИКТ системи, счетоводни услуги и други. 

Макар фокусът да е насочен към САЩ, някои от дружествата на Сирма Груп продължават експанзията си и на други пазари. Така например Сирма Ай Си Ес разширява клиентската си база на българския пазар, като освен застрахователни брокери дружеството таргетира вече и застрахователни компании. Доставчикът на облачни услуги Датикум увеличава предлаганите услуги вследствие на направени инвестиции в хардуер през 2016 г. Сирма Бизнес Консултинг разширява географското си покритие на Балканския полуостров и не на последно място, увеличава се глобалното проникване на ЕнгВю Системс чрез увеличаване на партньорите дистрибутори по целия свят.

Въпреки това пред Investor.bg от компанията обясниха, че основните усилия са насочени към Северна Америка и най-вече САЩ. Една от основните причини за това стратегическо решение е, че ИТ пазарът в САЩ представлява една трета от световния такъв. Съответно усилията на Сирма за ръст в този пазар ще бъдат по-ефективни в сравнение с други по-фрагментирани и по-малки пазари, поясниха от компанията.

Компанията обяви за свои цели увеличаване на производствения и технологичния капацитет на дружествата в групата, необходими за обезпечаване на увеличението на продажбите и тяхното надлежно обслужване и поддържане.

Акциите на Сирма поевтиняват с 1,51% от началото на година, а за последната година поскъпват с 0,85%. Пазарната капитализация е 69,511 млн. лв.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:10 | 06.09.22 г.
fallback