IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Трейс не успяха да оправдаят прогнозите за миналата година

Приходите намаляват с 40%, а печалбата близо четири пъти на годишна база

14:14 | 01.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Трейс Груп отчете над 40% спад на приходите от дейността до 160,4 млн. лв. в края на миналата година, става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Приходите от услуги по строително-монтажни работи бележат спад с 43,68% до 135, 9 млн. лв.

В същото време печалбата на дружеството намалява близо четири пъти, като към 31 декември възлиза на 4,9 млн. лв. в сравнение с 18,9 млн. лв. в края на 2015 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Разходите по икономически елементи са на стойност 148, 7 млн. лв. и запазват същия темп на намаление като приходите 39,7%, спрямо 246,5 млн. лв. през предходната година.

От компанията отчитат, че  приходите от услуги не са успели да достигнат очакваните прогнози, поради неизпълнение на строителни програми в държавата. „В резултат на това ресурсът, с който холдингът разполага (мениджмънт, персонал и техническа обезпеченост) не беше натоварен оптимално“, обяснява дружеството в доклада за дейността си.

Усилията на мениджмънта през следващата година са насочени върху спечелване на нови тръжни процедури в страната и чужбина, става ясно от обявлението.

Акциите на Трейс поевтиняват с 11,2% от началото на годината, а за последните 12 месеца спадът в цената е със 17,3%. Пазарната капитализация възлиза на 113,038 млн. лв. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още