IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно дружество на „Български транспортен холдинг” увеличи капитала си

Капиталът на „Авторемонтен завод-Смолян” АД бе увеличен от 93,5 хил. лв. на 374 хил. лв.

10:54 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Приключи успешно процедурa по увеличение на капитала на „Авторемонтен завод-Смолян“, дъщерно дружество на „Български транспортен холдинг” АД, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Капиталът на „Авторемонтен завод-Смолян” АД бе увеличен от 93,5 хил. лв. на 374 хил. лв., чрез издаване на 56 100 броя поименни акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.

Всяка акция е с номинална стойност 5 лв. и емисионна стойност 5 лв. Увеличението на капитала се извърши, като акциите от новата емисия бяха записани от дъщерното дружество на „Български транспортен холдинг” АД - „Автотрафик” АД, гр. Бургас.

В резултат на това, участието на дружества от групата на „Български транспортен холдинг” АД в капитала на „Авторемонтен завод-Смолян” АД се увеличи от 65,26% на 91,32%, а прякото участие на „Български транспортен холдинг” АД в капитала на „Авторемонтен завод-Смолян” АД спадна от 34,89% на 8,72%.

Увеличението на капитала е вписано по партидата на емитента в Търговския регистър на 7 февруари 2017 г.

Акции на „Български транспортен холдинг“ не са търгувани тази година. За последен път сделка с книжа на холдинга имаше на 20 август миналата година. 

Свързани компании:

Български Транспортен Холдинг АД(BTRH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още