IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на Български фонд за дялово инвестиране приключи успешно

До крайния срок на подписката реално бяха заплатени 1 275 006 броя акции

17:29 | 20.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приключи успешно публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на Български фонд за дялово инвестиране АД, съобщи БФБ - София, позовавайки се на уведомление от дружеството.

Увеличнеието е приключило, "без да са налице затруднения, спорове и други подобни", посочват от Български фонд за дялово инвестиране.

До крайния срок на подписката реално бяха заплатени 1 275 006 броя акции и тяхната обща номинална и емисионна стойност, в размер на 1 275 006 лв., беше внесена изцяло по набирателната сметка на дружеството.

Разходите, направени във връзка с публичното предлагане, са в размер на близо 18 хил. лв. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В началото на декември 2016 г. Български фонд за дялово инвестиране АД обяви решението капиталът на дружеството да бъде увеличен четири пъти - от 2 050 000 на 8 200 000 лева чрез издаване на 6 150 000 бр. нови поименни безналични акции с номинална и емисионна стойност от по 1 лев.

Заложеният минимален праг за брой на записаните и заплатени акции, за да се счита увеличението за успешно, беше 500 000 бр. от новите акции.

Целта на публичното предлагане е структурирането на портфейл и реализирането на положителен финансов резултат от неговото управление.

Дружеството предвижда набраните средства да бъдат инвестирани в ценни книжа на компании, които „Съветът на директорите счита, че са с висок потенциал за развитие“ и биха допринесли положително за постигане на висока възвръщаемост от тях, така и за успешната диверсификация на съществуващия портфейл.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 9,64%, а през последната една година цената им се понижава с 6,31%. 

Свързани компании:

Български фонд за дялово инвестиране АД(BPEF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още