IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана на търговото предложение за акциите на Евроинс

Евроинс иншурънс груп предложи търгова цена от 1,266 лв. за акция в Евроинс

10:56 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Евроинс Иншурънс Груп” АД за закупуване на акции на „Застрахователно дружество Евроинс” АД от останалите акционери на дружеството. 

"Евроинс иншурънс груп" предложи търгова цена от 1,266 лв. за акция в ЗД "Евроинс" АД. Търговият предложител притежава 90,07% от капитала на ЗД "Евроинс", или 14 834 631 акции, като обект на търговото предложение са останалите акции.

Евроинс обяви в края на април, че счита, че предложената цена е в съответствие с изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) и е справедлива, както с оглед на настоящото състояние на дружеството, така и с оглед на изложените намерения за бъдещото развитие на дружеството.

Както Investor.bg вече писа, Евроинс Иншурънс Груп обяви, че плановете му включват отписване на дружеството от регистъра с публични компании и прекратяване на търговията с негови акции на БФБ – София.

В друго свое решение Комисията не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Софарма” АД за закупуване на акции на „Унифарм” АД от останалите акционери на дружеството.

Обект на настоящото търгово предложение са 1 327 250 броя акции от капитала на „Унифарм” АД, представляващи 22,12% от капитала на дружеството. Цената за една акция, предложена от търговия предложител, е 4,350 лв. Тя не е коригирана спрямо предложената в първоначално внесеното предложение.

От другите решения на КФН се вижда още, че е вписана последваща емисия акции акции, издадена от „Български фонд за дялово инвестиране” АД. Емисията е в размер на 1 275 006 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност един лев всяка, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Комисията също така потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от „Грийнхаус Пропъртис” АД. Емисията облигации е в размер на 6 300 000 лева, разпределени в 6 300 броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, свободнопрехвърляеми облигации, с номинална стойност 1 000 лева всяка, с фиксиран годишен лихвен процент в размерна 4,75%, с лихвени плащания на всеки 6 месеца и главница, платима еднократно на датата на падежа. Емисията е със срочност 60 месеца, с дата на емитиране на облигациите - 16.11.2016 г. и дата на падеж - 16.11.2021 г. КФН вписва посочената емисия облигации в регистъра, воден от нея, с цел търговия на регулиран пазар.

С друго свое решение КФН отказва да издаде лиценз на ИП „Трейдинг Хъб” ЕООД за извършване на дейност като инвестиционен посредник. В същото време Комисията издава одобрение на промените в устава на „Ризърв Кепитал” АДСИЦ, както и одобрение на промяна в устава на „Премиер Фонд” АДСИЦ, гр. Варна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още