IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат отчита двуцифрен ръст на печалбата и приходите през първото тримесечие

Над 85% от приходите идват от чужбина, като основен пазар е Франция

17:54 | 30.05.17 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Монбат отчита нетни приходи от продажби на стойност 78,2 млн. лв. през първите три месеца от годината, което представлява повишение от 22,40% на годишна база, показва консолидираният отчет на дружеството през първото тримесечие на годината, разпространен чрез БФБ – София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Реализираната печалба преди облагане с данъци e в размер на 9,7 млн. лв., което е ръст с 15,17% спрямо година по-рано.

Консолидираната нетна печалба към края на март е в размер на 8,6 млн. лв. и регистрира повишение от 10,44% в сравнение със същия период на миналата година.

Към края на март EBITDA (печалбата преди облагане с данъци и амортизации, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи) на консолидирана база е в размер на 14,079 млн. лв. и нараства с 16,78% за година.

В същото време EBIT (печалбата преди облагане с данъци, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи) на Монбат на консолидирана база е на стойност 10,559 млн. лв., или ръст от 17,3% на годишна база.

Монбат изнася голяма част от своята продукция. Представената по-долу таблица показва разпределението на пазарите на компанията на консолидирана база към 31 март:

Таблица: Монбат АД

За периода от началото на януари до края на март Монбат реализира на консолидирана база общо приходи от чужбина в размер на 34,3 млн. евро., които представляват 85,60% от общите нетни приходи от продажби.

Основен пазар е Франция с 5,6 млн. евро приходи от продажби, или 16,21% от общия износ на дружеството на консолидирана база.

Реализираните приходи от продажби на вътрешен пазар на консолидирана база база към края на март са в размер на 11,3 млн. лв. и представляват 14,40% от общите консолидирани нетни приходи от  продажби.

От началото на годината акциите на Монбат поскъпват с 14,08%, а през последната една година ръстът в цената на книжата е с 49,32%. Пазарната капитализация 429,78 млн. лв.

Източник: Монбат АД

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още