fallback

„Ризърв Кепитал” АДСИЦ губи лиценза си за извършване на дейност

КФН одобри Николинка Димитрова Димитрова-Рангелова за ликвидатор

16:44 | 11.10.17 г.

„Ризърв Кепитал” АДСИЦ губи лиценза си за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на вземания, за което гласуваха акционерите на дружеството на 4 септември. Това става ясно от решенията от провелото се на 10 октомври заседание на Комисията за финансов надзор (КФН).

С това Комисията прекрати дейността на „Ризърв Кепитал” АДСИЦ и одобри Николинка Димитрова Димитрова-Рангелова за ликвидатор.

Регулаторът също така изпрати писмо до „Захарни заводи“ АД, гр. Горна Оряховица, с което изисква представянето на допълнителни документи във връзка със заявлението за вписване на емисия акции, от увеличението на капитала на дружеството, в регистъра, воден от КФН.

От решенията става ясно още, че „Лев инвест” АДСИЦ е получил одобрение за замяна на „Би Ел Консулт” ООД  с „Лева Груп” ЕООД като обслужващо дружество. КФН изпрати писмо до „Българска фондова Борса - София” АД, гр. София („БФБ - София“ АД), с което изисква в едномесечен срок да отстрани констатираните несъответствия и да представи допълнителна информация във връзка с искането на БФБ-София за издаване на лиценз на пазарен оператор за организиране на многостранна система за търговия. Допуснати са и още 8 кандидата до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и 7 до изпит като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 25 и 26 ноември 2017 г. Списъците с всички допуснати кандидати може да намерите на страницата на Комисията.     

Свързани компании:

Ризърв кепитал АДСИЦ - София(RSCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:27 | 12.09.22 г.
fallback