IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ризърв кепитал АДСИЦ ще гласува на 4 септември ликвидация на дружеството

Предстои Комисията за финансов надзор да издаде разрешение за прекратяването

16:40 | 21.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акционерите на Ризърв кепитал АДСИЦ ще гласуват на 4 септември прекратяване на дружеството и откриване на производство по ликвидация, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София.

В дневния ред на извънредното събрание е включено овластяване на управителния орган да приеме план за ликвидация на дружеството и при необходимост да изменя и допълва приетия план.

Предстои акционерите да определят срока за извършване на ликвидацията, като се планира той да бъде 6-месечен с начална дата – датата на обявяване в търговския регистър на поканата до кредиторите на дружеството.

Предвижда се на събранието да бъдат освободени от длъжност членовете на Съвета на директорите.

Предстои Комисията за финансов надзор да издаде разрешение за прекратяването, с което отнема лиценза на дружеството за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Ще последва приемане на решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 19 септември при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 21 август 2017 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 17 август 2017 г.

С акции на Ризърв кепитал АДСИЦ е търгувано последно на 11 февруари 2014 г. 

Свързани компании:

Ризърв кепитал АДСИЦ - София(RSCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още