IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът в цените на суровините понижи печалбата на „Корадо-България“

Производителят на радиатори обаче отчита ръст на продажбите и производството

16:01 | 29.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Корадо - България&quot;</em></p>

Снимка: "Корадо - България"

Производителят на стоманени панелни радиатори „Корадо-България“ увеличи продажбите си през първото тримесечие на тази година с 23%, а производството си с 18%, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София.

Ръст на реализираната продукция има при всички видове продукти - както при стоманените панелни радиатори, така и при тръбните радиатори за баня. Леко покачване се отчита и при продажбите на българския пазар.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Значителна част от реализираната продукция се дължи на продължаващата подкрепа на компанията майка, която и през отчетния период компенсира спада в продажбите в Югоизточна Европа в резултат на пандемичната криза.

Увеличение на приходите с 27% (от 8,93 млн. лв. до 11,33 млн. лв.) и спад на печалбата преди данъчно облагане с 19% (от 1,4 млн. на 1,1 млн. лв. ) отчитат още от българското предприятие.

Намаляването на печалбата се дължи главно на драстичното поскъпване на суровините, главно на металите, в края на миналата година. Както е известно, турбуленциите в цените на суровините се отразяват с известно забавяне в цените на крайните продукти.  Бурното развитие на цените на суровините продължава и това ще влияе и в бъдеще на производствените предприятия, се посочва в съобщението.

На 19 май ще се проведе общо събрание на акционерите на „Корадо- България“. Предложението за разпределение на печалбата, направено от ръководството, е същото като предходната година - общо 0,29 лв. за акция, от които 0,1 лв. вече платени.

От началото на годината акциите на „Корадо-България“  поскъпват с 9,3 млн. лв. при пазарна капитализация от 92,839 млн. лв. 

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още