IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на „ИмПулс I“ вече е вписано в Търговския регистър

В сряда е последната дата за търговия с временната емисия права върху записаните акции

16:21 | 28.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ-София</em></p>

Снимка: БФБ-София

Увеличението на капитала на „ИмПулс I“ АД в размер на 5,334 млн. лв. е вписано по партидата на дружеството в Търговския регистър, става ясно от съобщение, разпространено чрез „БФБ – София“.

Капиталът на дружеството след увеличението е 5 924 266 лева, разпределен в 5 924 264 броя обикновени поименни безналични акции клас „А“, 1 брой привилегирована акция клас „B“ и 1 брой привилегирована акция „C“, всяка от акциите от клас „А“,„B“ и „C“ е с номинална стойност от 1 лев.

Така датата на вписването на капитала – 28 юли – е последната дата за търговия с временната емисия права върху записаните акции, издадени от „ИмПулс I“.

След регистрация на увеличението на капитала в „Централен депозитар“ АД дружеството ще подаде заявление до „Българска фондова борса“ АД за допускане до търговия на пазар Beam на всички издадени акции клас „А“.

Това права върху новоиздадените акции след увеличението да се търгуват само дни след предлагането стана възможно след промяна в правилата на пазара, одобрена от Съвета на директорите на борсата. Целта на промяната е да запази динамиката и интереса на инвеститорите към акциите на компаниите, които предстои да бъдат листнати на Вeam, в периода между IPO-то и вписването на увеличението на капитала на фирмите в Търговския регистър, който е почти месец. Подобна възможност съществува на почти всички съвременни борсови пазари.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
При сетълмента на сключените сделки има особеност - продавачите на правата върху записани акции не получават паричната сума от продажбата до момента на успешно вписване на новоиздадените акции в Търговския регистър, като паричните средства се съхраняват по сметка на Централен депозитар.

Още в началото на месеца, когато промяната беше обявена, от борсовия оператор съобщиха, че след получаване на уведомление за успешно вписване на капитала търговията на правата върху записаните акции се прекратява и Централен депозитар фиксира книгата на акционерите на емитента съобразно притежателите на права върху записани акции на втория работен ден след последния ден за търговия на пазар beam, като извършва разплащанията към всички продавачи.

От началото на търговията на 12 юли с права на „ИмПулс I“ са сключени 845 сделки, а цената нараства с над 18% до 1,3 лв. 

 

Свързани компании:

Импулс I АД - временна емисия(IMP1)

Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още