fallback

Сделката за продажбата на мажоритарен пакет от "Телелинк БСГ" пропадна

Заради „разнопосочни стратегически възгледи“ преговорите със „Словения Броудбанд“ С.а.р.л. са прекратени, съобщават от българското дружество

20:16 | 14.02.22 г.
Автор - снимка
Редактор

Сделката между „Словения Броудбанд“ С.а.р.л. и „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД за придобиването на мажоритарен дял от поне 51% в българското дружество пропадна. Консултациите за придобиването са прекратени заради „разнопосочни стратегически възгледи“, съобщава „Телелинк БСГ“ чрез сайта x3news.com.

В края на 2021 г. „Телелинк БСГ“ обяви, че ще предложи в началото на 2022 г. мажоритарен пакет акции, за да търси стратегически инвеститор за развитието си. Малко по-късно „Словения Броудбанд С. а. р. л.“ – дружество на еднолични собственик на капитала на „Вива Телеком България“ "Юнайтед Груп България" ЕООД, прояви интерес към пакет от 51% от публичната компания.

Непосредствено преди коледните празници Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува и  производство за концентрацията между двете компании. Сега то трябва да бъде прекратено.

Потенциалният купувач е предоставил а информация за подробно проучване (due diligence). Паралелно са се водили разговори и за идентифицирането на потенциални бизнес синергии и възможностите за ефективно допълване и взаимна подкрепа на стратегическите цели и приоритети на двете групи.

„Въпреки положителните изводи относно потенциала за ползотворно комбиниране и допълване на двете компании, проведените разговори показаха разнопосочни стратегически възгледи по някои ключови направления на бизнес развитие и растеж“, посочва се в съобщението на „Телелинк БСГ“.

„Дружествата от групата на ТБС и Юнайтед Груп имат дългогодишни отношения като бизнес партньори и вярвам, че проведените разговори ще ни помогнат да работим още по-добре в бъдеще“, пише още в съобщението на публичната компания.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:51 | 08.09.22 г.
fallback