IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк“ планира да предложи догодина мажоритарен пакет акции на БФБ

Компанията ще търси стратегически инвеститор с цел навлизане на нови пазари

10:43 | 03.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД декларира готовност да предложи за продажба на БФБ мажоритарен пакет акции в размер над 50%, считано от началото на 2022 г. Това се казва в изявление на Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на ТБС Груп, публикувано в x3news. Компанията ще търси стратегически инвеститор, който да ускори навлизането ú на нови пазари.

По повод заявената през 2020 г. цел на дружеството да предложи до 30% от капитала на БФБ той коментира, че към момента продаващите акционери не виждат основания за нов транш.

„Считаме, че с вече реализираните 21%, привличането на широк кръг местни и чуждестранни инвеститори и успешното представяне на ТБС Груп на БФБ през изминалата година и половина целите на тази първоначална програма са до голяма степен изпълнени. Затова, въпреки че не е изключена на по-късен етап, пълната реализация на тази програма до 30% за мен не е самоцел“, казва той. 

От ТБС коментират, че предвид разширяващото се пазарно присъствие и финансовите резултати през последната година ТБС Груп навлиза в полезрението на големи международни ИКТ компании с присъствие и амбиции на Балканите и европейския пазар.

„Считам, че ТБС Груп е достигнало ниво на развитие, на което такава компания би имала интереса да влезе в ролята на стратегически инвеститор, който да ускори и мултиплицира значително потенциала на ТБС Груп. Подобен инвеститор би подпомогнал разширяването на съществуващи и завоюване на нови пазари както в Балканския регион, така и във все по-перспективните корпоративни сегменти на Западноевропейския, Северноамериканския и глобален пазар. Логично е  евентуална такава инвестиция да бъде в размера на мажоритарен дял, който да гарантира на подобен инвеститор необходимата мотивация и контрол за постигането на тези цели”, допълва Любомир Минчев.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още