IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Нетера" наема 16% от "Камбани Грийн Офиси" на ФНИБ

Така запълняемостта на офис сградата ще бъде 49,45% вместо очакваните 33% след напускане на наемател

15:23 | 07.06.22 г. 3
<p>
	Снимка: brefbg.com</p>

Снимка: brefbg.com

„Нетера“ ЕООД наема 16%, или 1611 кв. м, от сградата „Камбани Грийн Офиси“ с наемодател „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ), съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Така запълняемостта на офис сградата ще бъде 49,45% вместо очакваните 33%, след като на 31 март тази година напусна наемател. Към тази дата запълняемостта на тази сграда беше 96,71%.

Договорът с „Нетера“ е за период от 5 години. „Офис сграда Камбаните Грийн“ се намира на Околовръстен път срещу квартал "Младост" 4 в столицата.

Другите две офис сгради на ФНИБ са със запълняемост съответно 67,56% за „Офис сграда 1 – Бизнес Парк София“ и 25,64% за „Офис сграда София тех парк“.

ФНИБ АДСИЦ постигна рекордни приходи от наем през първото тримесечие на 2022 г. от 2,16 млн. лв. поради увеличената отдаваемост на „Офис сграда София тех парк“, която е най-голямата сграда на фонда.

Новината за договора с „Нетера“ бе обявена в понеделник в 11:57 ч. и последва поскъпване на акциите на ФНИБ до 6-месечен рекорд от 2,34 лв. за брой. Вероятно инвеститорите очакват нови договори за наем, особено в голямата сграда „София тех парк“, предвид края на блокадите и емигрантите от Украйна и очаквани от Русия икономически емигранти според министъра на иновациите Даниел Лорер.

Акциите на ФНИБ поскъпват с 16% в последните 12 месеца до 2,3 лв. за брой и 80 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 8,3 ст. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 3
penman
преди 1 година
Пак пишеш лъжи относно жизнения стандарт. Като е толкова добре, ти защо не отидеш да живееш в любимата Расия, а живуркаш в панелката?! А и кой интелигентен човек би искал да живее под фашистки режим? Справка - само през първия месец от вторжението на Масква над 150 хил. IT специалисти са напуснали Расията, въпреки че Путин премахна данъците за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 9
Императорът
преди 1 година
По-интересният въпрос е друг. Кой руснак ще емигрира, хем по икономически причини от Русия тук, при положение, че средните заплати са равни, ама в Русия цените са двойно по-ниски? Някой лyд ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
nikiangel
преди 1 година
" очаквани от Русия икономически емигранти според министъра на иновациите Даниел Лорер" Абе вие с какво се друсате бе? Коя точно западна компания дето си е аутсорснала ИТто или Финансите на съпорт в БГ(а тези офис ппплощи се ползват само от такива), ще наеме руски гражданин за служител???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още