IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бии Смарт Текнолоджис“: Устойчивото пчеларство е основната цел на компанията

Дружеството очаква над 100% ръст на оборота за тази година в сравнение с миналата,коментира основателят му Сергей Петров

08:33 | 11.07.22 г.
<p>
	Владимир Василев (вляво) и Сергей Петров (вдясно). <em>Снимка: Бии Смарт Текнолоджис АД</em></p>

Владимир Василев (вляво) и Сергей Петров (вдясно). Снимка: Бии Смарт Текнолоджис АД

 
Частният сектор има огромен интерес да се включи в тази програма. Имаме повече от 100 корпоративни клиенти с осиновени кошери. Те дават мед като корпоративни подаръци. Само с корпоративни коледни подаръци достигнахме до близо 20 хил. човека. Тази система, в която всеки получава по нещо, помага за задържането на пчелите.
 
Как печели компанията от тази платформа?
 
Сергей: Ние сме единственият посредник между кошера и масата, други няма. Създаваме доверие и проследяемост по веригата.
 
Владимир: Ние закупуваме меда от пчеларите по справедлива цена – по течението на fair trade, какъвто стандарт има за какао и кафе. Изкупуваме меда по цена, която е с около 30-60% по-висока от пазарната цена на меда за съответната година. Транспортираме го до пакетажни фабрики и оттам го разпространяваме към нашите клиенти. Ние гарантираме за качеството по веригата и освобождаваме пчеларя от дейност, която не му е присъща – да е търговец.
 
На кои пазари присъствате и към кои се насочвате?
 
Сергей: Нашата визия е устройствата да са основна част от преживяването на хората, които си осиновяват кошери. Устройствата ще се пласират сред наши партньори в Европа – пчелари, които поставят кошери за осиновяване в платформата. Има и различни проекти, в които ще включваме устройствата ни.
 
Що се отнася до самата платформа, тя вече се тества в няколко европейски страни. Тя и в момента е достъпна от цяла Европа – всеки може да си поръча, но маркетинговите ни проучвания показват, че е най-добре да се насочим предимно към Германия като пазар – един от най-големите консуматори и вносители на мед в Европейския съюз.
 
истински истински
 
Сумата, която търсите от пазара, е доста под максимума, който е възможен. При наличие на интерес бихте ли предложили още акции?
 
Сергей: Съгласно стратегията на компанията тези 1,2 млн. лева директно отговарят на нуждите ѝ да се разшири към европейския пазар и да се подготви за разрастване. Не изключваме възможността да наберем и допълнителен капитал през BEAM пазара. След като веднъж сме влезли във взаимоотношения с инвеститорите и имаме добри показатели, ще имаме и добра връзка с тях. 
 
Какви са резултатите на компанията за миналата година в сравнение с предходната?
 
Сергей: През 2021 г. реализирахме малко над 500 хил. лева оборот, което е с 80% повече спрямо 2020 г. За тази година очакваме оборот в размер на около 1,2 млн. лева. Към края на май ръстът е над 100% на годишна база. Вярваме, че има потенциал в нашия бизнес модел и сега е точното време да се разгърнем.
 
Владимир: Голяма част от усилията ни в края на миналата и началото на тази година бяха към разширяване на аудиторията и предлагане на нови продукти. Ръстът, който успяхме да постигнем, говори сам за себе си, като има метрики, които не са толкова видими са достигнатата аудитория и популярността на бранда. Месечно достигаме около 350 000 души, имаме голям интерес от медиите и услугата вече е широка разпознаваема. Успяхме да реализираме много успешна коледна кампания с корпоративни клиенти, където достигнахме до над 20 000 потребители чрез корпоративни подаръци за празниците.
 
Също така събираме подкрепа и за големи и значими проекти от компании като „Кауфланд“, MasterCard и Dr. Oetker. С тях реализирахме национални кампании за популяризиране на пчеларството, меда и пчелите. Пример за това са Пчеларският университет, кампанията „Yes, Honey“ и една видеопоредица, която скоро ще започне да се разпространява.

Свързани компании:

Бии Смарт Текнолоджис АД-София - временна емисия акции(BEE1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още