IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слим и Гейтс подхващат инициатива за $150 млн.

Най-богатите мъже на планетата ще се борят срещу бедността с Мексоамериканското си начинание

10:37 | 15.06.10 г. 1
Телекомуникационният магнат Карлос Слим
Телекомуникационният магнат Карлос Слим

Двамата най-богати хора на планетата Карлос Слим и Бил Гейтс, заедно с Испания, обединиха сили в борбата срещу бедността, недохранването, маларията, денгата и други болести сред бедното население на Централна Америка и Мексико, предадоха световните агенции.

На церемония в мексиканската столица, на която присъства и президентът на Мексико Фелипе Калдерон, както и испанската инфанта Кристина, Слим и Гейтс обявиха началото на така наречената Мексоамериканска инициатива на стойност 150 млн. долара. В нея двамата най-богати мъже на планетата ще вложат по 50 млн. долара до 2015 г. Испания ще предостави останалите 50 милиона.

Инициативата има за цел намаляване на случаите на детска смъртност и провеждането на кампании за ваксиниране в страни в Централна Америка.

На церемонията в Мексико по повод началото на инициативата Бил Гейтс подчерта, че човешкото здраве е най-важното за него.

От парите, предоставени от Слим, Гейтс и Испания, ще се възползват 10 милиона души от Централна Америка и Мексико. Средствата ще бъдат насочени за 8 страни - Белиз, Гватемала, Салвадор, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама и Мексико.

Проектите за борба с бедността, с детската смъртност, със заболеваемостта, както и за ваксинирането на подрастващите, за които ще се отпускат парите, ще бъдат изготвени от Интерамериканската банка за развитие.

Бил Гейтс, основателят на Майкрософт, притежава богатство от 53 млрд. долара. Богатството на телекомуникационния магнат Карлос Слим се оценява на 53,5 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 13 години
баси дайте малко и на мен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още