IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влиятелни знаменитости на годината

Класацията оглави Джеймс Камерън, който освен $210 млн. за миналата година, спечели и приза „най-влиятелна личност“

09:40 | 29.06.10 г.
Влиятелни знаменитости на годината

Американският режисьор Джеймс Камерън стана една от трите най-влиятелни личности след славата, която го споходи с излизането на филма „Аватар“ на екран през 2009 г. Годишната класация на 100-те ключови фигури в шоубизнеса е направена от списание Forbes.

За изминалата година Камерън е спечелил 210 млн. долара, а филмът му счупи рекордите на всички бокс-офис класации и събира 2,7 млрд. долара. Успехът на живописната лента не само отвори вратата на Камерън, но и му позволи да заеме едно от челните три места на влиятелните знаменитости.

Класацията през тази година претърпя известни промени в сравнение с миналогодишната. Така до върха този път се изкачи телевизионната водеща и милиардерка Опра Уинфри. Тя измести от челното място Анджелина Джоли. През последните 12 месеца, според данни на списанието, Опра Уинфри е спечелила 315 млн. долара, а притежаваните от нея медийни проекти се ползват с голям успех.

На второ място в класацията е певицата Бионсе, за която миналата година е била особено плодотворна. Тя не само участва по турнета, но и активно се снима в рекламни клипове, както и разработва собствената си дизайнерска марка. Енергичната певица е успяла да заработи 87 млн. долара и да се изкачи от четвъртото място, което заемаше през изминалата година.

Сред другите влиятелни знаменитости е Лейди Гага, която дебютира в класацията на Forbes заедно с Джеймс Камерън. Миналата година популярната певица спечелил 62 млн. долара и е толкова често пред камери и прожектори, че изданието й е отредило четвъртото място в класацията.

Сред първите десет в списъка на Forbes са и голф играчът Тайгър Уудс, певицата Бритни Спиърс, музикантите от U2, както и най-новите носител на "Оскар" - Сандра Бълок, Джони Деп, както и Мадона.

Заемащата първо място миналата година Анджелина Джоли падна до 18-та позиция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още